Is de prothese te hoog geplaatst of te groot? Dr. Frank Niessen geeft uitleg

02:30 - 01:29
luistertijd 02:30 - leestijd 01:29
In jouw geval zou het kunnen zijn dat je implantaat nog te hoog staat

Note: dit zijn niet de borsten uit ons omschreven verhaal, maar zijn wel illustratief voor een kleine onderpool.

Onlangs vertelde een lezeres ons dat ze een borstvergroting had ondergaan, maar dat ze geen mooie ‘onderpool’  heeft gekregen, zoals men dat noemt in vakjargon. Dat betekent zo’n mooie bolling aan de onderkant. Ook staat de tepel niet natuurlijk op de borst nu. Hij staat te laag, in plaats van bovenop, in het midden van de prothese.

Omdat de borst zo strak is gemaakt, heeft ze ook geen plooi aan de onderkant, waar normaliter het litteken mooi in wegvalt.

 

Tijd voor plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam om zijn licht hierop te laten schijnen. Wat is er gebeurd, en wat kan ze nog doen?

‘ Als je kleine borsten hebt is de afstand tussen de tepel en de plooi onder de borst kort. Wil je een implantaat dan hoort het centrum ongeveer achter de tepel te liggen.

Te groot implantaat?

Is dit implantaat groot, dan moet je oppassen om de plooi onder de borst niet kapot te maken, want anders kan het implantaat later onnatuurlijk zakken.

Het lastige is om te voorspellen hoeveel de huid gaat uitrekken door het implantaat, de onderpool In jouw geval zou het kunnen zijn dat je implantaat nog te hoog staatwordt dus langer. Op basis daarvan bepaal je als operateur waar je je incisie zet.

Is deze te laag dan maak je de plooi onder de borst kapot, is deze te hoog, dan komt het litteken te veel op de borst.

Te hoog geplaatst

In jouw geval zou het kunnen zijn dat je implantaat nog te hoog staat, zodat de tepel zich niet op de top van het implantaat bevindt, maar naar beneden wijst.

Je meldt ook dat de plooi onder de borst afwezig is. Bij een corrigerende ingreep is deze plooi met hechtingen te herstellen en kunnen de implantaten verplaatst worden.

Om een een ander goed te kunnen beoordelen, is een onderzoek van je borsten nodig om te kunnen bekijken wat de rek in je huid is en of de plooi onder de borst makkelijk kan worden hersteld.

Met vriendelijke groet,  Dr. Frank Niessen

*** Heb jij een vraag aan onze plastisch chirurg Frank Niessen? Stel hem via het contactformulier.

Lees ook