Van los en warrig tot aan ingevlochten met bloemetjes als versiering

03:07 - 01:52
luistertijd 03:07 - leestijd 01:52

We kunnen er niet om heen: dé vlecht is terug van weggeweest. Hier zijn voorbeelden van nieuwe vlechten. Nu ja, nieuw. Eigenlijk zijn vlechten er alweer een paar seizoenen. Ze blijven maar opduiken. Heerlijk voor vlecht-vrouwtjes a la Heidi;-)

Op de catwalk van Giles Deacon, Nicole Miller, Karen Walker en Rebecca Minkoff spotten we de vlecht op vele manieren: warrige vlechten, losse vlechten (Giles Deacon), ingevlochten vlechten (Moschino), een paar vlechten als accent in supersteil haar (Antonio Berardi), versierd met bloemetjes (Dolce & Gabbana), en de vlecht opgestoken en gedraaid rondom het hoofd a la The Sound of Music (Rebecca Minkoff). Jodelahitie! Of wat dacht je van de XXXXL vlecht voor de echte hippies onder ons.

Kies je favoriet..

Warrige en losse vlecht

Lekker nonchalant, alsof je hem binnen tien seconden gevlochten hebt. Je haar mag er statisch uitzien, want hoe meer hoe beter. Tip: trek na het vlechten je vlecht met je vingers iets losser voor een extra nonchalante look. Houd je niet zo van het statische, spray er dan een haarlak overheen om je vlecht in bedwang te houden.

Hello Helga!

Hoezo tuttig? De opgestoken vlecht die je rondom het hoofd draait is weer hot. Tip: draag hem mooi smooth, lekker losjes of pimp hem met bloemetjes of gouden munten, net zoals Dolce & Gabbana dat deed. Romantiek ten top.

Ingevlochten

Gespot bij Moschino: de ietwat tuttige ingevlochten vlecht die van achter werd opgestoken in combinatie met glanzende parels in de oren. Diesel stuurde de modellen juist de catwalk op met een strakke ingevlochten paardenstaart.

Subtiele vlechtjes

Houd je van een speelse look, kies dan voor een paar vlechten in steil of krullend haar. Tijdens de show van Antonio Berardi zagen we modellen met één of twee vlechtjes in steil haar, de bovenkant werd bij sommige modellen extra vet gemaakt voor een wetlook effect. Je kunt het natuurlijk ook meer au natural dragen zonder de pot met wax erbij te pakken.

De XXXXL vlecht

Je kunt het ook helemaal bont maken. Letterlijk en figuurlijk. Kies voor de XXXXL visgraatvlecht tot op je billen (tip: gebruik extensions bij gebrek aan lengte) gespot bij Mara Hoffman en versier het met verschillende stoffen, bloemetjes en pompons. Vlecht daarnaast wat plukken in een gewone vlecht en vlecht meteen gekleurd touw mee. Hippie chic.

Create the look!

1. De Wella Body Crafter Volume Spray is ideaal voor warrige vlechten. Spray de haarlak in je haren voor extra volume zonder het te verzwaren. Vlecht erna je haar haren voor een mooie, volumineuze vlecht. Shop dit stylingproduct hier online met korting.
2. Gebruik de Moroccanoil Styling Gel voor een strakke, stylish vlecht. Geeft het body en verzacht tegelijkertijd je lokken. Handig ook: je kunt de gel al voor het föhnen aanbrengen, zo wordt je haar extra smooth. Shop deze heerlijke stylinggel hier online.

Lees ook