De groene waas is de trend van zomer 2014

02:12 - 01:19
luistertijd 02:12 - leestijd 01:19

Groene mode zagen we tijdens de SS14 catwalkshows van Emporio Armani en Lanvin. Vertaald naar make-up kun je met de kleur groen vele kanten op: van subtiel tot aan gewaagd. Voor een zachte groene tint breng je je oogschaduw droog aan, maar als je een extra intense kleur wilt, breng het dan nat aan op je ooglid.

Tip: probeer eens groene smokey eyes. Vooral de nieuwe variant doet het goed, waarbij je hem pastellerig vervaagd rondom het hele oog. Meer een waasje dus.  Onze favorieten op een rij..

Shop the look!

2. Chanel Les 4 Ombres oogschaduwpalet in de kleurstelling Tissé Vénitien nr. 232 met  blauwgroen, intens groen, platina kaki en zilverig roze. Geen wonder dat waterstad Venetië de inspiratiebron vormde. Volgens Chanel creëer je hiermee ‘hypnotiserende groene ogen’. Gebruik één kleur voor een natuurlijke blik of mix ze allemaal voor zwoele smokey eyes. Ook verkrijgbaar in acht andere kleuren met roze- bruin- en blauwtinten. Shop deze groene variant en andere Les 4 Ombres van Chanel hier online.
1. Art Deco Eyeshadow Base nr. 251 (lichtgroen) en nr. 253 (mosgroen). Leuk: deze oogschaduws kun je, samen met nog twee andere kleuren en een blush, verzamelen in de Art Deco Beauty Box Quattro. Handig. Shop Art Deco make-up hier online.
3. Maak je look af met een groene mascara, de Art Deco All in One mascara nr.11. Speel je liever op safe, kies dan voor een zwarte kleur (nr.01) of ga helemaal over the top met een blauwe tint (nr.04). Lekker exotisch. Shop Art Deco hier.

Tip:

Langer genieten van je groene ogen? Breng dan voor het aanbrengen een primer aan op je ooglid. Dit zorgt er niet alleen voor dat de oogschaduw beter hecht maar ook dat je beter kleuren kunt mengen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Werk je liever met groene eyeliner dan met groene oogschaduw? Laat Lisa Elderidge je dan inspireren:

Shop de fijnste groene eyeliners hier online. Ook hier vind je een prachtige collectie groene eyeliners.

Lees ook