Nog t/m zondag is de expositie van de make-up artist in Galerie Pien Rademakers te zien

01:56 - 01:09
luistertijd 01:56 - leestijd 01:09

Ellis Faas kennen we uiteraard van haar werk als visagiste. De Franse Vogue betitelde haar als een van de meest talentvolle make-up artists. En dat is ook niet voor niets: Ellis werkte voor grootheden als Dries van Noten en Karl Lagerfeld en stond met haar prachtige werk in bladen als Harper’s Bazaar en Vogue. Leuk feitje: ze werd in Amsterdam ontdekt door Mario Testino.

Wat veel mensen niet weten, is dat Faas haar carrière ooit begon als fotograaf en zichzelf regelmatig als model gebruikte. De mooiste make-up creaties fotografeerde ze bij zichzelf. Laat dit begin van haar carrière de inspiratiebron vormen voor een eigen expositie in Galerie Pien Rademakers in Amsterdam. Komt allen.

Op jonge leeftijd was Faas al geïnteresseerd in documentaire-, portret- en modefotografie en vond ze inspiratie in het werk van fotografen als Guy Bourdin, Yousuf Karsh en Serge Lutens. Ze maakte zichzelf op en maakte vervolgens zelfportretten. Totdat haar liefde voor make-up groter bleek dan haar liefde voor de camera. Ze vertrok naar Parijs om te studeren aan de École de Maquillage de Christian Chauveau. De carrièreswitch van fotograaf naar visagist is niemand onopgemerkt gebleven. Ellis rules!

Vijf jaar geleden lanceerde Ellis haar eigen cosmeticalijn en begon ze opnieuw haar werk te fotograferen. De expositie Wake Up to Make Up laat het vrije werk van Faas zien waarvoor ze modellen expressief en kleurrijk opmaakte. De tentoonstelling is nog tot zondag 20 april te bewonderen in Galerie Pien Rademakers aan de KNSM Laan 291 in Amsterdam. Een echte aanrader.

Bekijk hieronder ook nog een interview dat Monique in 2009 had, toen Ellis met haar eigen make-uplijn begon, hier nog een recente film waarin haar broer Thijs het onderwerp van een make-uptransformatie is.

Lees ook