Zijn verwaarloosde huid heeft de glans terug!

04:54 - 02:56
luistertijd 04:54 - leestijd 02:56

Hans test NuBo Perfectionist For Men

Chanel le Jour, la Nuit, le Weekend

Na alle gedoe met de gezondheid kon mijn huid wel een flinke oppepper gebruiken. Door de wirwar van afspraken met dokters, het dialysecentrum, taxicentrales en verpleegkundigen, en door de vele momenten van vermoeidheid, was de zorg voor mijn huid er een beetje bij ingeschoten.

Wat een cadeautje

Nu ik me weer veel beter voel, zag ik ineens weer dat mijn huid er nog immer dof, moe en vaal uitzag. Monique bracht gelukkig uitkomst. Ze vroeg me om het nieuwe paradepaardje van het Franse modehuis Chanel te testen voor Beautyjournaal. Een cadeautje, en een dat ik, vind ik zelf, wel had verdiend. Gelukkig vond Monique dat ook.

Le Jour, La Nuit et Le Weekend

De serie Les Temps Essentiel bestaat uit drie huidverzorgingsproducten: Le Jour, La Nuit en Le Weekend. De namen zeggen het al: een product is bedoeld als dagverzorging, een als nachtcrème en een als extra verzorging voor in het weekend.  De verpakking is, zoals we gewend zijn van Chanel, beeldschoon en lekker strak. Hoewel de huidverzorging van Chanel vooral bedoeld is voor vrouwen, misstaan de strakke, gelikte pompflesjes niet in de badkamer van een man.

Goede geur, fijne verpakking, uitstekend opneembaar

Omdat het pompflesjes (kunststof, prima!) zijn, zijn de producten zeer hygiënisch en zeer makkelijk te doseren. Veel heb je niet nodig – een keer pompen is voldoende voor je gezicht en hals, zelfs met dat grote hoofd van mij. De producten ruiken lekker, trekken snel in en voelen comfortabel aan.

chanel les temps essentiel

Chanel belooft dat de huid, door deze producten gezamenlijk te gebruiken, weer naar zijn eigen biologische klok gaat luisteren, daardoor beter functioneert en er mooier en gezonder uit gaat zien. Alle drie de producten bevatten tal van plantaardige ingrediënten, maar ook een flinke hoeveelheid alcohol – zoals de meeste gezichtsproducten van Chanel. Le Jour heeft een versterkende functie, La Nuit een herstellende, en Le Weekend bevat specifiek ook glycolzuur voor de nodige peelingwerkzaamheden, op milde wijze, voor huidvernieuwing.

Alcohol?

Nou ben ik niet zo dol op alcohol in smeersels – het droogt mijn huid vaak uit en zorgt voor een trekkend, oncomfortabel gevoel.  Het veelgeprezen, peperdure serum Sublimage van Chanel heb ik om die reden maar een week gebruikt – het voelde niet lekker.

Toch ben ik aan de slag gegaan met Les Temps Essentiel. Als ik eerlijk ben: vooral omdat het er zo mooi uitziet en omdat het van Chanel is. Bijzonder als een merk die uitwerking op je heeft.

Ondanks de toegevoegde alcohol moet ik zeggen: het zijn fijne producten. Erg fijn zelfs. En het werkt! Nu zal mijn huid ook wel opgeknapt zijn door het simpele feit dat ik, omdat ik aan het testen was, weer braaf iedere ochtend en avond in de weer was met een gezichtsreiniger en een crème.

Eerst Chanel, dan dialyseren…

Ik heb zelfs in het dialysecentrum de verpleegkundige een keer laten wachten met haar naalden omdat er éérst Chanel op mijn gezicht moest.  Wat ze tamelijk hilarisch vond, maar een man dient nu eenmaal prioriteiten te hebben in dit leven.

Een nierkwaal is tenslotte geen excuus voor een vale huid. Maar het feit dat ik de afgelopen maanden deze producten gebruikte, heeft er zeker voor gezorgd dat mijn huid er weer vele malen beter en gezonder uitziet.

Feestje voor je huid

Le Jour en Le Weekend voelen fijn aan en zorgen ervoor dat je huid direct soepel en elastisch is. La Nuit is echt een feest op je huid – hoe moe je ook bent, je huid voelt voor het slapen gaan heel comfortabel aan en ziet er de volgende ochtend uitgeslapen en fris uit.

Lekker soepel en glanzend

Door het gebruik van de crèmes verdwijnen rimpels niet, je huid wordt ook niet strakker of jonger. Dat kan ook helemaal niet, wat de verschillende cosmeticamerken ook beloven. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Waar het om gaat is dat je huid een mooi gezond glansje heeft en lekker aanvoelt.

Nu ik de producten een aantal maanden heb gebruikt ziet mijn huid er gewoonweg mooi uit. Romiger (kan dat bij een man van bijna vijftig?), zachter en soepeler en met kleinere poriën.

Van de aanwezige alcohol heb ik in het geheel geen last gehad. Omdat de producten zo zuinig zijn in het gebruik, zijn ze gelukkig nog niet op. Ze kunnen nog een tijdje mee naar het dialysecentrum.

Deze serie is geschikt voor vrouwen en mannen, vanzelfsprekend.

Lees ook