Geïnspireerd op vijf internationale streetstyle bloggers

03:55 - 02:21
luistertijd 03:55 - leestijd 02:21

Indola laat zich voor voorjaar/zomer 2014 inspireren door internationale streetstyle bloggers en creëerde n.a.v. de modetrends gespot op straat samen met hairstylist Leonardo Rizzo dé haarlooks voor SS14.

Het resultaat: vijf veelzijdige haartrends die per trend op verschillende manieren te stylen zijn. Per trend staat ook een nieuwe haarkleur centraal.

Mono Mania

Deze trend is geïnspireerd op de blog Easy Fashion en is voor de echte durfals onder ons. Mono Mania laat sterke vormen en geometrische prints – denk aan strepen, schaakbordprints en contrasterende combinaties van patronen in kleding – zien. Wat je krijgt, is een grafische look met een vrouwelijke touch. Denk maar aan een nauwsluitend kapsel in de nek met ronde vormen en een pony tot aan de wenkbrauw. Bloempotkapsel 2.0.

Kleur & styling

Qua haarkleur koos Leonardo voor een donkere, matte astint met lichtere accenten. Dit geeft het geheel een sterke look. Dit kapsel kun je op verschillende manieren stylen; van een warrige look tot eentje met megavolume.

Candy Gangstar

De blog Trendy Crew inspireerde Indola voor frisse pasteltinten voor een mierzoete look die ook weer niet té gewaagd is.

Nee, de trend Candy Gangster biedt het beste van twee werelden: pretty en punk. Denk aan sorbetkleuren, contrasterende stoffen, breisels en dierenprints.

Leonardo creëerde een korte coupe die iets over de oren valt om het vrouwelijker te maken. Van voren golft het haar, de finish is mat.

Kleur & styling

Om de naam eer aan te doen, is de aanzet roze geverfd en is iets donkerder dan de punten. Als de basis al geblondeerd is, is de roze toner zo aangebracht en krijgt het zo het beste effect. Voor een rebelse, vrouwelijke look waarmee je alle kanten op kunt: van een subtiele tomboy-kuif tot aan een coupe waarbij het haar naar voren is gekamd. Voor een subtiele ‘hanekam’.

Uptown Girl 

Een streetwise look voor de zelfverzekerde, energieke, moderne vrouw. De blog We the People Style vormde de inspiratiebron. Deze urban look is klassiek gecombineerd met gedurfde tinten. Voor alle stadsvrouwen onder ons.

Het haar is glanzend, beweegt soepel en is geknipt in onzichtbare laagjes voor extra volume. De langere lengtes verhullen deze laagjes.

De look stylede Leonardo naar voren. Hij bracht ook highlights aan voor een extra zachte ombre look: de basis is chocoladebruin en een diep koperen kleur zorgt voor een speels accent.

Kleur & styling

Style deze look losjes voor een zacht kleureneffect of draag het in een paardenstaart voor een gepolijste finish.

Beyond Retro

Deze look is vintage glamorous en geïnspireerd op de gloriedagen van Hollywood. Qua kleding moet je denken aan strakke silhouetten, tweedkostuums, zachte breiwerken en abstracte prints.

Kleur & styling

Qua haar draait het allemaal om een bob met zachte lijnen tot op de kaaklijn in een warmblonde karamelkleur. Draag dit kapsel met veel volume, steil of golvend. Deze look is geïnspireerd op de blog Le Look.

Cut Out

Een look met sterke lijnen en een grafische bite. Leonardo bracht onverwachte, verborgen lagen aan voor extra volume geïnspireerd op de Deense blog The Locals.

Kleur & styling

De lift en beweging laten kleur zien in het haar, terwijl de textuur in de lengtes en punten voor een stoere afwerking zorgt. Voor deze look gebruikte Leonardo de zogenaamde ’turban’ techniek: hij creëerde een halo gevormde sectie rond het haar en kleurde deze in met een chocoladekleur met een donkere sluier aan de bovenkant. Mooi.

Draag dit kapsel mooi rond of draag het stoer met een rechte finish.

Welke trend is jouw favoriet?

Lees ook