Superhandige oogschaduwsticks & lang houdbaar

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47

Harriet test oogschaduwsticks van Clinique + CollistarI love pastelkleurige oogschaduw! Voor mij geen donkere heftige kleuren maar een soft shimmer tint, met of zonder glittertje – prachtig bij een lichte huid. Je ziet er meteen stralend uit, alsof je ogen helderder zijn.

Collistar versus Clinique

Duidelijk dat ik die nieuwe oogschaduwsticks van Clinique – de Chubby Sticks eyes – en Collistar – de Collistar Twist Sticks – meteen zag zitten. Snoepkleurtjes in stickvorm, als dikke kinderpotloden en erg makkelijk in het gebruik. Dit is helemaal mijn ding.

Ik testte van Collistar de tinten Bronzo 106, Ametista 104 en Quarzo 103. Van Clinique testte ik: Mighty Moss, Fuller Fudge en Pink & Plenty.

Verpakking

Ze zien er hetzelfde uit (grootte en vorm ) en hebben hetzelfde systeem: je draait aan de onderkant van de stick om meer kleur uit de huls te krijgen. Het is daardoor zelfslijpend. Het enige verschil is dat de stick van Clinique een zilveren onderkant en dop heeft en de Collistar stick een gouden onderkant en gekleurde dop.

collistar en clinique

Verder zit er in de sticks van Collistar een glittertje en in die van Clinique niet. Hoe opaque de kleuren dekken, ligt ook weer aan de kleur zelf. De lichtere tinten dekken minder, de donkere tinten meer.

Collistar getest

Collistar Ametista op het ooglid, Quarzo op de arcadeboog. Chanel eyeliner in kaki, L’Oréal mega volume collageen 24 mascara, Sephora eyebrow pencil 02.

Harriet test oogschaduwsticks van Clinique + Collistar

Clinique getest

Clinique’s Mighty Moss op het ooglid met Pink & Plenty op de arcadeboog. Chanel eyeliner in Kaki op de oogranden en L’Oréal mega volume collageen 24 mascara op de wimpers. Sephora wenkbrauw potlood in kleur 2.

Harriet test oogschaduwsticks van Clinique + Collistar

Het gebruik

De sticks van beide merken glijden allebei goed over de huid, niet té, maar met wat grip. Het werkt het beste als je het potlood een tel op je ooglid houdt, zodat het iets opwarmt en dan verder je ooglid naar buiten volgt. De sticks houden beiden even lang, dat wil zeggen: de hele dag.

HarrietHarriet concludeert:

De kleuren staan leuk op zichzelf, maar je kunt ze ook goed mixen voor meer drama op je ooglid. Je wordt er vanzelf heel creatief van. Het opbrengen gaat snel en makkelijk en je hebt geen kwast nodig: trek een lijn werk het eventueel een beetje uit met je vingers en klaar ben je. Ideaal !

De sticks gaan ook makkelijk mee in je handtas of op reis zonder kans op een kapot doosje met poeder. Ik heb verder geen voorkeur voor Clinique of Collistar, het is aan jou de keuze welke kleur je het leukst vindt en of je met of zonder glimmertje wil. Ze zijn allebei even goed. Cijfer: een 9!

Shop hier Clinique Chubby sticks for eyes met korting online.

Shop hier Collistar Twist online met korting.

 

Lees ook