En wat zit erin?

02:57 - 01:46
luistertijd 02:57 - leestijd 01:46

Die video is om te smullen, Madonna toch, je weet je zelf elke keer weer opnieuw uit te vinden.

Wat ik zo gaaf vindt aan deze video tevens commercial voor haar skincare lijn is dat het alleen maar heel indirect over huid gaat, maar des te meer over beauty, over haar, over vrouwen van haar leeftijd, die leeftijloos zijn. Sexy, uitdagend, maar ook alwetend en zeker niet meer naief. Een heerlijk cut the crap gevoel. Ze zegt niets, en toch impliceert ze heel veel.

Ik heb niet snel dat ik iets van Madonna moet hebben: muziek, concertkaartje, parfum, maar dit maakt mij nieuwsgierig. Ik ben nu echt geneigd te geloven dat ze iets neer heeft gezet waar ze in gelooft. Is het gek? Ik bedoel, op je 55ste kun je echt niet meer met een niemendalletjes creme komen, toch?

Eens even kijken, kunnen we wat vinden over de inhoud van MDNA? Zit er levenselixer in? Op haar eigen website lezen we een typisch marketingverhaal, dat het revolutionair is, en dat het uit drie producten bestaat: een klei-olie product dat ze Chrome Clay Mask noemt, met klei uit de Montecatini Termen in Italie, dat de huid ‘ verrijkt’ .  Er is een Skin Rejuvenator, waarin iets zit als een ‘ magnetische kracht en een inductiesysteem dat diep in de huid gaat’ (?), en een serum, gebaseerd op een formule die Madonna al lang gebruikte, en speciaal voor haar was samengesteld. Het geeft de huid een glowing kracht, en in combi met de andere twee word je helemaal de BOM. De producent is het Japanse bedrijf MTG.

De all-over belofte is dat je huid steviger wordt, sterker en meer zal stralen. De lijn is vooralsnog alleen in Japan verkrijgbaar. Oh nee he…..da’s nou jammer. Japan staat dit jaar nog niet op mijn reisschema.

Zo ziet het eruit:

Maar wat zit er nou eigenlijk in? Ik verwacht echt iets buitenaards goed, bij een uberwezen als Madonna. Haar Japanse website is onleesbaar voor een Hollander. De eerste google levert weinig meer op dan een quote van Madonna’s make-up artist Gina Brooke die vertelt dat Madonna haar huid onderhoudt met zuurstoftherapie waarin ook vitaminen A, E, C en groene thee zit, aloe vera en hyaluronzuur. Hmm…da’s oud nieuws. Madonna en zuurstof, dat weten we al jaren. Dus? Ja, nee, ik kan je geen antwoord geven vooralsnog.

Nog even een snapshot van Madonna anno 2014, met naar het zich lijkt aanzien een overvol gezicht met fillers:

Rond dezelfde tijd opende Madonna ook haar gym HardCandy in Toronto en gaf zij een workout aan 30 zorgvuldig geselecteerde fans met fitness stamina:

 

Lees ook