Kapper Kimm Koffijberg geeft advies voor donkerharigen die grijs worden

01:59 - 01:11
luistertijd 01:59 - leestijd 01:11

diane keaton 66 jrAls je niet meer elke drie weken je grijze uitgroei wilt bijwerken

Een lezeres vertelt ons:

‘ Via een filmpje dat BeautyJournaal had gemaakt over de pasteltinten voor grijs haar ben ik geprikkeld om jullie ook een vraag te stellen. Ik heb lang, bruin, krulhaar en dit wordt bovenop en op de slapen flink grijs/wit. Ik ben eind vijftig en ik verf het haar al heel lang. Om de drie weken, de uitgroei. Nu wil ik het eigenlijk anders gaan aanpakken. Ik wil toch meer van mijn grijze lokken gaan laten zien, maar hoe pak ik dat aan?’

Kapper Kimm Koffijberg adviseert:

De meest natuurlijk manier is om highlights lichter dan de eigen haarkleur en lowlights donkerder dan de eigen haarkleur  in het haar aan te laten brengen. Om dit effect te kunnen krijgen worden de strengetjes haar eerst ontkleurt en later ingekleurd met de passende tinten om een mooi spel van licht en donker te maken. Heel subtiel, niet te opvallend.

Deze techniek zorgt ervoor dat het haar meer gaat blenden met het gverfde haar en de grijze uitgroei. In het bezig moet dit heel verfijnd in dunnen plukjes door de kapper ingezet worden.

Naarmaate er steeds meer een natuurlijke uitgroei te zien is, zouden de plukken grover ingezet kunnen worden. Je gaat ook langzaam naar steeds meer lichtere kleuren.

Wij geven in de salon ook vrijblijvend kleuradvies, en we bekijken samen de kleurstalen. We maken dan een plan om het haar steeds meer naar de natuurlijke kleuren van het haar om te zetten, zodat je niet meer elke drie weken de uitgroei hoeft bij te werken.

Bekijk ook dit artikel waarin ik het haar van BeautyJournaal’s Monique met high- en lowlights heb gekleurd. Zij is overigens niet bruin maar donkerblond in de basis.

 

Lees ook