Welke gezichtsreiniger is het beste?

06:17 - 03:46
luistertijd 06:17 - leestijd 03:46

gezichtsreinigers

pc one step cleanser1. Paula’s Choice Moisture Boost One Step

Claim:

Met deze zijdezachte gezichtsreiniger verwijder je snel alle sporen van make-up (inclusief oogmake-up). De Moisture Boost One Step gezichtsreiniger geeft je een heerlijke zachte schone huid.

Gebruik:

Maak je gezicht en ogen nat met veel lauw tot handwarm water. Verdeel een kleine hoeveelheid over je vingertoppen en breng de gezichtsreiniger voorzichtig met stevig ronddraaiende bewegingen op je gezicht en ogen aan. Goed afspoelen en zachtjes droogdeppen met een schone handdoek.

Let op:

Als je zwaar bent opgemaakt of een lang houdende (long lasting) make-up draagt, kan het nodig zijn dat je je gezicht twee keer dient te reinigen of een washandje gebruikt. Je kunt in dat geval ook Paula’s Choice Gentle Touch Makeup Remover gebruiken.

Mijn beleving:

De melk zit in een ronde plastic fles, een doorzichtige dop die je aan één kant moet indrukken om te openen of te sluiten. Dan moet je de fles onderste boven houden om de melk eruit te krijgen: dat vind ik een beetje onhandig.

Op de fles staat ‘light and silky’, ik noem het liever ‘dun en waterig’. Ik moet inderdaad  twee keer mijn gezicht reinigen, en wanneer ik daarna nog met een lotion erover ga, neem ik nog steeds make-up resten mee.  De geur is neutraal, iets wat ik belangrijk vind bij een reinigingsproduct omdat je hierna nog een verzorgingsproduct gaat aanbrengen. Anders wordt het snel teveel.

Ook het vooraf nat maken van mijn gezicht vind ik niet prettig want water onttrekt vocht aan de huid en ik wil juist graag vocht behouden: ik breng bijvoorbeeld mijn eigen reiniger op een droge huid aan en neem af met een tissue. Deze reiniger is niet mijn favoriet en best duur in gebruik omdat je veel nodig hebt om je gezicht echt goed schoon te krijgen.

SHOP deze cleanser hier online.

Berna doet De Grote Reinigerstest 2. L’Oreal Revitalift reinigingsmelk

Rijke huidvernieuwende reinigingsmelk met een revitaliserende werking.

Claim:

Deze reinigingsmelk is verrijkt met een smeuïge formule die je huid laat stralen. De melk zorgt voor een perfect gereinigde en gerevitaliseerde huid. Voor vrouwen tussen de 40 en 55 jaar. Geschikt voor elk huidtype.

De huid wordt met de dag elastischer. Je huid is weer perfect schoon en vitaal, en straalt weer net als vroeger.

Gebruik:

‘s Ochtends en ’s avonds aanbrengen op het gezicht met behulp van een wattenschijfje. Na gebruik een verzorgende crème aanbrengen.

Mijn beleving:

Deze reinigingsmelk zit in een platte plastic fles met een sterke klikdop. De melk is dun van structuur. De geur doet mij denken aan haarproduct van L`Oreal, ik vind het geen fijne geur.

Ik doe de melk op wattenschijfjes en maak mijn gezicht schoon. Ook bij deze melk moet ik ’s avonds twee keer reinigen om mijn dagcrème met een kleurtje te verwijderen. Om nu te zeggen dat mijn huid elastischer is geworden en straalt zoals vroeger vind ik onzin; dit is een reinigingsmelk, géén verzorgingsproduct. Maar voor de prijs is het een prima reiniger!

SHOP deze reiniger hier online met korting.

Berna doet De Grote Reinigerstest 3. Dr. Hauschka reinigingsmelk

Claim:

Deze melk reinigt de droge, vette of gevoelige huid op een zorgvuldige manier.

Resultaat:

De natuurlijke hydrolipide laag (emulsie van water en vet, geeft bescherming) van de huid wordt na de reiniging niet aangetast. De huid voelt weer fris en zacht aan. Jojoba olie, amandel olie, wondklaver en waardevolle granensubstanties beschermen en versterken het huidbeeld.

Gebruik:

Aanbrengen op een vochtige wattenschijf. Je kunt ook naast make-up de oogmake-up reinigen.

Mijn beleving:

De reinigingsmelk zit in een glazen ronde fles met een goudkleurig pompsysteem. Het is een fris geurende reinigingsmelk. De substantie voelt voller aan dan die van L’Oréal en Paula’s Choice. Het is romiger en de kleur is niet wit maar crèmig.

Ik ervaar een tinteling tijdens het aanbrengen. Niet onplezierig; het geeft juist het gevoel van echt schoonmaken. Ik lees als tweede ingrediënt alcohol dus vandaar dat mijn huid goed wordt ontvet.

De restanten van mijn oog make-up heb ik eraf gehaald d.m.v. mijn eigen cleasing milk, want ik vind die van Dr. Hauschka niet aangenaam genoeg om deze op mijn tere huid rond en op de ogen te gebruiken.

Ik had na het schoonmaken (ook bij deze twee keer moeten doen) wel behoefte om direct een verzorgende crème aan te brengen, vanwege het trekkerige gevoel. De geur is aanwezig, misschien voor mij net even té aanwezig. Het zal vast de etherische oliën zijn, maar wanneer er de verzorgingscrème over gaat, valt de geur weg.

SHOP deze reinigingsmelk hier online.

BernaBerna concludeert:

Alle drie de reinigers hadden in de avond twee schoonmaak beurten nodig. Toen ik dit aan Monique schreef adviseerde zij om producten in te masseren. En inderdaad, dit ging veel beter. Ik haalde restanten eraf met een tissue.

Afhankelijk of ik over mijn dagcrème met kleurtje ook nog een foundation had gebruikt, zag ik nadat ik nog met een lotion erover was gegaan af en toe wat restant make-up. De ogen deed ik apart. Ik moest vooral wanneer ik waterproof mascara op had wel twee keer reinigen.

De ochtend reiniging verliep prima, lastig om te bepalen welke het beste beviel, want alle drie de producten doen wat ze moeten doen, de huid schoonmaken, en make-up verwijderen. Dit is dan een persoonlijke keuze.

Wat prijs betreft is L`Oréal het meest gunstig, maar ik vind de geur niet aangenaam en dat is de reden waarom ik deze zelf niet zou kopen. Hij krijgt van mij een 6,5. Paula`s Choice is luchtig, die zou ik voor de warme zomerdagen willen gebruiken, een 7,5. Voor nu gaat mijn voorkeur uit naar Dr. Hauschka vanwege de vollere samenstelling, ook een 7,5.

Lees ook