Maxim krijgt een glimmende huid, dat wil hij niet

02:44 - 01:38
luistertijd 02:44 - leestijd 01:38

Maxim test Clarins HydraQuench Lotion SPF 15

Clarins HydraQuench Lotion SPF 15

Clarins presenteert HydraQuench spf 15 als een frisse, niet vettige lotion die de huid goed hydrateert en beschermt tegen UV-straling. Volgens Clarins bevat dit product alles wat de normale tot gecombineerde huid nodig heeft. Ook bij een heet klimaat, ongeacht de huidtype, zou dit product voldoende moeten zijn.

De eenvoud van de huidverzorging spreekt me wel aan. Gewoon ’s ochtends op de schone huid en nek aanbrengen en uitsmeren.

Een heerlijk tropisch gevoel

Deze lotion is verpakt in een lange lichtblauwe pompflacon. De combinatie van de lichtblauwe kleur met witte letters erop doet me wel denken aan het heldere zeewater van tropische oorden. De frisse en fruitige geur van de lotion (wat iets weg heeft van de bekende damesgeur Light Blue van Dolce&Gabbana) maakt mijn beleving compleet. Het past heel goed bij een zomers product.

Het pompje is voorzien van een kleine opening, wat de lotion goed in kleine porties doseert, maar tegelijkertijd niet verstopt raakt. Handig.

De samenstelling

De lotion is samengesteld uit een mix van synthetische niet vettige emolienten met sheabutter. Een talkpoeder vervanger (Aluminum Starch Octenylsuccinate) is toegevoegd om overtollig talg te absorberen. Een combinatie van octinoxate, octisalate, avobenzone en titanium dioxide is gebruikt als zonnebeschermer.

Clarins benadrukt de aanwezigheid van de volgende ingrediënten:

De lotion zelf lijkt op een lichte vloeibare crème die bij mij goed op de huid uitsmeert en snel intrekt. In tegenstelling tot de claims laat het wel een dun vettig laagje op mijn huid achter wat teveel glimt en niet echt prettig oogt en voelt.

Maxim test Clarins HydraQuench Lotion SPF 15Maxim concludeert:

Helaas laat deze lotion op mijn huid een glimmend laagje achter. Ik merk ook dat ik vrij snel stop met het gebruik van deze lotion, omdat het mijn huid vettig laat ogen ondanks een vrij lichte textuur en al die toevoegingen die het zouden moeten voorkomen.

Als ik op internet op zoek ga naar andere reviews, dan kom ik dezelfde klacht vaker tegen. Misschien doet dit product het dan toch beter bij mensen met een normale tot droge huid (al kan het daarvoor net te licht zijn).

Shop HydraQuench van Clarins hier online.

 

Lees ook