Onze eigen visagist Yvonne vertelt

04:10 - 02:30
luistertijd 04:10 - leestijd 02:30

Wenkbrauwen, ooit door Moeder Natuur bedacht om op ons gezicht te groeien , zodat het zweet van ons voorhoofd niet in onze ogen liep. Nu sinds jaar en dag zijn wenkbrauwen iets geworden wat aan mode onderhevig is.

Trends

In de jaren ’20 zagen we actrices als Marlene Dietrich, met een dunne boog wenkbrauw. In de jaren ’50 kwam Elizabeth Taylor met haar dikkere wenkbrauwen met het haakje er in. De jaren ’80 zag je Brooke Shields met ongeëpileerde natuurlijke dikke wenkbrauwen. Bij sommigen leek het complete wildgroei in die tijd.

Kijk uit voor de ‘komma’

Vandaag de dag zie je verschillende wenkbrauwen bij de dames. Van het ‘komma-model’ tot een kaalgeplukt boogje tot de volle wenkbrauw met het haakje er in. Het ‘komma-model’ geeft je vaak een verbaasde blik. Iets wat niet heel erg mooi staat.

Weg expressie

De te dunne wenkbrauw haalt alle expressie uit je gezicht. Blijft toch over de vollere wenkbrauw met het haakje er in. Deze ‘haalt’ het oog op en geeft je de juiste expressie. Op een bepaalde leeftijd krijgen de ogen iets overhangende oogleden. Door het haakje wat in de wenkbrauw omhoog gaat, wordt het oog als het ware gelift.

Blijf ervan af

Het beste wat je kunt doen is een tijdje je wenkbrauwen laten bijgroeien. Je ziet dan meteen wat de ‘schade’ is van jarenlang epileren. Kans is dat er op meerdere plekken geen haren meer groeien. Deze zul je dan zelf moeten gaan tekenen.

Pak de schaar

Ook hormonen hebben invloed op onze wenkbrauwen, vaak zie je naarmate je ouder wordt dat het aantal haartjes afneemt. Hier doe je niets tegen. Een enkeling krijgt juist langer haar en zal de schaar erbij moeten pakken.

Er zijn verschillende manieren om een goede wenkbrauw te zetten. Een merk als van wenkbrauw goeroe Anastasia, heeft verschillende producten op de markt om een goede wenkbrauw te kunnen zetten.

Sjabloon

Een sjabloon is voor de leek dé ideale oplossing. Deze leg je op je wenkbrauw en kleurt hem in, met een wenkbrauwpotlood of met wat wenkbrauwpoeder, het is maar net waar je het liefste en makkelijkste mee werkt. Wel altijd opletten dat je niet te dik aanzet. De wenkbrauw moet niet op je gezicht liggen.

Wanneer er buiten het sjabloon nog wat haartjes zitten, dan epileer je deze. Dit kun je gerust doen, zij horen daar dan immers niet. Heb je ooit je wenkbrauwen kaal geëpilieerd? Dan is de kans groot dat de haren niet meer teruggekomen zijn. Iemand als Bridget Maasland heeft dit ooit gedaan en geen haartjes meer, de oplossing hiervoor is permanente make-up.

Je moet wel opletten dat je een goede salon uitkiest die dit echt goed kan. Het is immers minimaal voor een half jaar. Wanneer iemand niet de juiste kleur en of model kiest voor je, loop je een half jaar met een niet bij jou passende wenkbrauw. Na een half jaar moet je dan opnieuw de wenkbrauwen laten zetten.

Verven

Heb je nog wel wenkbrauwen maar zijn deze te licht van kleur, dan kun je ervoor kiezen om deze te laten verven, dit kun je zelf maar kun je ook laten doen door de expert in een salon.

Ook hier weer, zoek de juiste kleur uit! Niet te donker en niet te rood. Te donker geeft je een harde uitdrukking en bij een te rode kleur wordt het rood in de huid vaak meer geaccentueerd. Iets wat we niet willen..

De wenkbrauwen, het belangrijkste wapen voor de hedendaagse vrouw die in het leven staat. Je uitstraling zegt alles met goede wenkbrauwen.

Mijn favoriete wenkbrauw producten zijn:

 

Lees ook