Dierproeven zijn redelijk positief

00:48 - 00:28
luistertijd 00:48 - leestijd 00:28

Afgelopen week bracht de Belgische site HLN een bericht naar buiten dat er momenteel klinische dierexperimenten gaande zijn aan de universiteit van Trondheim (Noorwegen) zijn om met Botox gewicht te verliezen.

Via een sonde waaraan een naaldje bevestigd zat, werd bij dieren een Botox injectie in de maagwand gespoten. Na inspuiting bleek dat het eten bij de dieren 50% trager door de maag ging. Hierdoor waren de dieren langer verzadigd, en aten zij minder.

Dit resulteerde in een gewichtsverlies van 8,2%. Er is ook een studie uitgevoerd waarbij de Botox in de maagzenuw werd geinjecteerd. Dit resulteerde maar liefst in 20% tot 30% gewichtsverlies in vijf weken. Lees er hier meer over.

Bekijk ook deze uitzending van Dr. Oz over deze nieuwe inzichten.

 

Lees ook