Beautyvideo's Cosmetisch medisch Lichaam Operatietechnieken Psychologie

Ria kreeg een bovenarm lift, we spraken haar 6 maanden later

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

‘Zo lang ik leef, wil ik er goed uitzien.’

ria twintig jaar geledenRia is een echte levensgenietster. Ze vertoeft graag in zonnige landen waar je ook lekker ’s zomers gekleed kunt lopen. Ze is dol op hemdjes. Tot haar grote spijt kreeg ze een aantal jaar geleden kanker, waarvoor ze bestraald moest worden en chemotherapie kreeg. Ook moest ze meer lichaamsgewicht krijgen. Ze kwam bijna tien kilo aan.

Nu ze genezen is, en weer af mocht vallen, kwam ze tot de ontdekking dat haar bovenarmen nogal verslapt waren. Sporten hielp niet. Ze besloot de huid te laten liften. Vooral om van het slappe weefsel af te zijn, de zg. kipfiletjes.

Dat ze na deze ingreep littekens zou houden, wist ze en nam ze voor lief. De behoefte aan strakkere armen was vele malen groter dan het zicht van littekens. Voor Ria maakt deze ingreep onderdeel uit van haar allesomvattende behoefte om zich lekker op te knappen, na zo’n moeilijke tijd.

Bekijk in deze film hoe de operatie gaat en wat het eerste resultaat erna is. Omdat het natuurlijk best een ingrijpende ingreep is, hebben we Frank Niessen nog om extra toelichting gevraagd. Wanneer besluit je tot een dergelijke ingreep, en waar moet je rekening mee houden?

Frank Niessen:

‘De voordelen van een bovenarm lift zijn dat je bij staan en lopen de hangende huid niet meer ziet. Ook shirtjes met korte mouwen staan flatteuzer. Bovendien ben je van het fladderende gevoel van je bovenarmen af. Er zit ook geen overtollige huid meer in de weg bij de oksels.

Frank NiessenHet nadeel is dat je er wel een groot litteken aan overhoudt, dat je kunt zien wanneer je je armen naar buiten draait. Ook bestaat het risico van een verdikt litteken. Dit is eventueel te behandelen met siliconen materiaal en met corticosteroïden injecties, maar ook met een tweede correctie van het litteken.

Na de eerste ingreep staat de huid het strakst. Je probeert dat als chirurg natuurlijk te voorkomen, maar door beweging kan er soms extra rek optreden van de huid rond het litteken en dan worden de littekens wat breder en soms ook wat dikker.

Ik adviseer een bovenarmlift te doen wanneer patiënten zich storen aan het grote verschil in volume van boven- en onderarm. Het is belangrijk dat de patiënt geen overgewicht (meer) heeft, want dan wordt het resultaat minder fraai.’

Natuurlijk waren wij zeer benieuwd hoe het met Ria was, nu bijna een half jaar na deze toch pittige ingreep. We zochten haar thuis op.

Ria:

‘De operatie viel me mee. Ik heb een hoge pijngrens. Ik moest natuurlijk voorzichtig zijn. Armen omhoog doen, dingen pakken…Na een week gingen de pleisters eraf en toen schrok ria in jan 2014 6 mnd na ingreepik wel van de littekens. Volgens de arts zag het er goed uit. Maar toen ik in de mooie nadagen van de zomer in de tram stond met blote armen zag ik een meisje verschrikt kijken. Ik heb daarom de eerste weken besloten om huidkleurige pleisters te dragen.

Ik ben heel tevreden met het resultaat. Mijn armen zijn weer mooi strak. Doordat ik zo bruin ben, vallen de littekens ook nauwelijks op. Ik de train de hele dag door thuis met gewichtjes en twee keer in de week ga ik naar een vrouwen sportclubje. Ik hou van een mooie schouderlijn en strakke biceps.

Kijk, ik heb natuurlijk longkanker gehad. Ik ben genezen, maar het kan altijd weer terugkomen. Laten we reëel zijn. En zo lang ik leef, wil ik er zo goed mogelijk uitzien. Ik houd van reizen en van de zon. Ik heb het ook vrij snel warm, dus ik loop graag luchtig gekleed. Ik zie mijn littekens niet meer. Soms wel, maar nu horen ze bij mij.

Wat ik vele malen erger vind, is mijn pruik. Mijn haar is zo slecht geworden na de chemo’s. Elke dag de pruik op en af zetten en dan je zelf zien. Dat went  gewoon niet. Dat is pas confronterend….’

ria rechterarm 4 en 6 mnd na de armlift

Ria’s rechterarm 4 en 6 maanden na de armlift

ria linkerarm 4 en 6 mnd na de armlift

Ria’s linkerarm 4 en 6 maanden na de armlift

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

  • excuses voor typen…via Ipad blijft lastig…..en valt mij voor eerst op dat licht grijs lettertype bij bepaalde licht inval onleesbaar is

  • wat een ingrijpende operatie voor Ria, maar wat fijn dat zo goed geslaagd is.

    Met the night repair collageen van QMS medicosmetics kun je de littekenns nabehandelen, dit in combinatie met zuurstof geeft een geweldig resultaat, misschien idee om te zoeken naar praktijk in omgeving?

    Zo ook Touch of Silk van Hannah voelt erg plezierig aan over liiteken weefsel, de huid blijft zo zacht!

  • Ik vind haar armen echt ongelofelijk opgeknapt, ik had het minder mooi verwacht, om eerlijk te zeggen. het is een ingrijpende operatie, daarom wilde ik het graag nog eens na zes maanden zien.Ik zal haar eens mailen over Densifique inderdaad.

  • De littekens zullen in de loop der tijd nog mooier worden. De pruik, dat kan ik me goed voorstellen dat dat erg balen is. Is Kerastase Densifique niets vraag ik me af. Wie weet gaan de haartjes weer groeien hierdoor en wordt de kwaliteit van het haar ook weer beter.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.