Moet Guhl nog eens naar haar claim kijken?

04:17 - 02:34
luistertijd 04:17 - leestijd 02:34

Berna verwent d'r lokken met Guhl Colorshine Bruin

Guhl Colorshine Bruin

Voor deze review testte ik de Colorshine Bruin shampoo en conditioner.

1. Guhl Colorshine shampoo

Claim:

GUHL heeft deze nazomer de vernieuwde lijnen Colorshine Blond en Bruin geïntroduceerd met verbeterde, effectieve eigenschappen en nieuwe, bijzondere en waardevolle ingrediënten.

Echter na lang zoeken op internet heb ik niet kunnen ontdekken wat nu de verbeterde, effectieve eigenschappen zijn. Ik mag veronderstellen dat de Kukui noot (walnoot-extract) de waardevolle ingrediënt is. De claim van de Guhl Colorshine Bruin lijn is dat het voor kleurverfrissing voor levendig en glanzend bruin haar zorgt.

Verdere claims:

Ingrediënten shampoo:

Gebruik:

Guhl shampoos zijn geconcentreerd dus een kleine hoeveelheid is voldoende. Na het wassen licht in masseren en kort laten inwerken, daarna goed uitspoelen.

2. Gul Colorshine crèmespoeling

Claims:

Bruine kleurpigmenten intensiveren de diepe accenten van bruin haar voor onvergelijkbaar sprekende bruine haarkleur. Het geeft direct hydratie en maakt het haar zijdezacht zonder haar te verzwaren. Deze conditioner zorgt ook voor extra doorkambaarheid.

Gebruik:

Na het wassen licht inmasseren, kort laten inwerken en erna goed uitspoelen.

Mijn beleving:

Ik heb lang geleden deze shampoo en crèmespoeling ook gebruikt en ben benieuwd of de vernieuwde formule mij beter gaat bevallen.

Ik was mijn haar onder de douche en na het uitspoelen van de shampoo glijd er een oranjeachtige/bruine gloed over mijn lichaam. Ik vind dat zo niet prettig. Daarna gebruik ik de crèmespoeling, laat deze kort inwerken om vervolgens tijdens het uitspoelen ervan dezelfde ervaring te hebben als bij de shampoo. Nogmaals, ik hou er niet van. Deze shampoo en crèmespoeling ga ik in vervolg bij de wasbak gebruiken.

De shampoo zit in een doorzichtige bruine fles en de grijze klikdop werkt prima. De shampoo schuimt precies goed en heeft een aangename geur. Zo ook de crèmespoeling, deze zit in een bruine fles, ook hier een goede klikdop, omdat de flessen goed te onderscheiden zijn. Zo onder de douche met je ogen dicht geknepen van druppelende sop en water, pak je niet zo snel de verkeerde fles.

Ik style mijn haar verschillend: de ene keer föhn ik het glad, de andere keer laat ik het opdrogen, de keer erop zet ik krullen met de Carmen set. Ik ben niet enthousiast over de vernieuwde Colorshine Bruin lijn. Mijn haar voelt enigszins verzwaard aan, dit in tegenstelling tot de claim.  Ook qua hydratatie merk ik niet echt een verschil met andere producten. Echter is mijn haar wel makkelijk doorkambaar.

Berna test Clarins Double SerumBerna concludeert:

Helaas zie ik na al die weken ook geen intensieve bruine kleur. Na krap drie weken verschijnen zoals altijd de eerste grijze haren weer, deze shampoo en crèmespoeling geven niet een betere dekking en ook is het mij niet opgevallen dat de kleur geïntensiveerd is.

Een shampoo en conditioner waar dus niet mijn voorkeur naar uit gaat. De claim dat het haar niet verzwaard wordt, gaat bij mij niet op, zo ook niet het intensiveren van mijn gekleurde bruine haren.

Lees ook