De kroon op zijn als huidverbeteraar

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

zein obagiDeze week werd bekend dat de beroemde Amerikaanse dermatoloog Dr. Zein E. Obagi 18 januari jl. de prestigieuze Journal of Drugs in Dermatology (JDD) Leader of Distinction Award heeft ontvangen.

De inmiddels 70-jarige arts werd genomineerd vanwege zijn vakkundigheid op het gebied van acnebehandeling en bijdragen aan het vakgebied van de dermatologie. Hij wordt als een expert beschouwd. Obagi laat via een internationaal uitgezonden persbericht weten: ‘ Ik ben vereerd dat ik word beschouwd als een deskundige op het gebied van acnebehandeling door een dergelijk gerespecteerd panel van artsen.’

Obagi komt oorspronkelijk uit Syrië en volgde zijn opleiding tot dermatoloog tijdens zijn diensttijd bij de Amerikaanse marine. Al snel besefte hij zich dat de traditionele benadering van de toenmalige dermatologie ook anders kon. Hij draaide de probleemstelling om en dacht niet langer aan aandoeningen en hoe die te behandelen, maar aan een gezonde huid en hoe de gezondheid van de huid te herstellen.

Begin jaren ’80 opende hij zijn kliniek, the Obagi Skin Health Institute in Beverly Hills. Ook is hij oprichter van Obagi Medical Products, Inc., maar dit bedrijf heeft hij in 2006 verlaten. Daarna heeft hij een huidverzorgingstak onder de naam ZO Skin Health in de markt gezet met huidverbeterende cosmetica. De nieuwe eigenaren van Obagi Medicals blijven zijn achternaam voeren, maar er is dus geen relatie meer tussen de twee.

BeautyJournaal’s Monique ontmoette de arts eind 2011 in Amsterdam en testte daarna uitgebreid zijn krachtige retinol anti-aging lijn. Dat verslag lees je hier. 

Producten van ZO worden gebruikt door schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en cosmetisch artsen, en zijn op een enkele webshop in ons land na, uitsluitend via depositairs te koop.

Lees ook