BeautyBookers.nl heeft er een nieuwe concurrent bij…

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

Een marktplaats voor beautybehandelingen waar je als vrouw heel gemakkelijk een beautysalon vindt én direct een afspraak kunt maken? Ja, dat kan!

Internetondernemer Laurens Groenendijk (de man achter bezorgdienst Just-Eat en webshop Miinto) lanceerde onlangs Treatwell.nl, een handige site waar je verschillende beautybehandelingen bij spa’s, salons en kappers door heel Nederland met een druk op de knop boekt.

Boek in no-time je behandeling

Laurens wilde het model van Just-Eat toepassen op de beautybranche. “De uitdaging ligt in de automatisering,” vertelt hij in datzelfde interview. “Hoe vind de klant die ene salon en hoe kan hij daar zijn online boeking doen? We zijn in stoelen gaan denken, niet in agenda’s. Kappers, bijvoorbeeld, kunnen via het vaste of mobiele internet aangeven welke tijdslots ze níet beschikbaar zijn voor internetreserveringen. De rest beschouwen we als open en dus beschikbaar. De klant en kapper moeten de reservering beiden bevestigen. Als dat niet gebeurt, bellen we het zelf na.”

Hoe het werkt

Als beautysalon kun je je voor €199 aanmelden bij Treatwell. Een fotograaf komt langs om foto’s te maken van de salon voor op de website. De aangesloten beautybedrijven betalen daarnaast vijftien procent commissie van de behandeling.

Laurens verwacht dat de aangesloten salons tien tot maximaal dertig procent van hun omzet via Treatwell kunnen halen. Verder schat hij in totaal vijf tot tienduizend aangesloten salons in Nederland aan te trekken.

Maar er is ook nog die andere site…

Laurens meent dat er, naast Amerika en Engeland, geen soortgelijks concept in de westerse wereld bestaat. “We kunnen de bepalende speler in Europa worden, een soort Booking.com voor deze sector,” vertelt hij in een interview aan Emerce. Maar hij vergeet blijkbaar die andere beautyaanbieder: BeautyBookers.nl van beautyondernemer Ingrid Sloots.

De verschillen tussen Treatwell en BeautyBookers op een rij

BeautyBookers ziet er echt uit alsof het voor vrouwen is gemaakt. De site oogt fris, heeft een passend logo (twee vrouwen met een handtas) en bevat veel roze. Treatwell oogt zakelijk met een strak logo (er zit dan ook een compleet team van – bijna alleen – mannen achter de site).

Qua aanbod biedt Treatwell yoga en fitnessbehandelingen en een handig overzicht van steden waar je behandelingen kunt boeken. BeautyBookers heeft dat niet; daar moet je via een zoekbalk op zoek naar steden. BeautyBookers biedt daarnaast wel giftcards aan en spaar je bij iedere booking, review of like punten voor cadeaus.

Hoe meer keuze, hoe beter

Een leuk extraatje als beautysalon. Bij Treatwell betaalt een aangesloten salon eenmalig €199 en 15% commissie op elke behandeling, bij BeautyBookers betalen salons €30 per maand.

Inmiddels weten we ook naar welke behandelingen veel vraag is: massages!

Lees ook