Géén witte vlekken in donkere kleding en géén gele vlekken in witte kleding…

03:09 - 01:53
luistertijd 03:09 - leestijd 01:53

Tessa test Vichy deodorant anti-transpirant 48h

Vichy deodorant anti-transpirant 48h

Een deodorant die claimt dat je geen witte vlekken in donkere kleding en gele vlekken in witte kleding krijgt. Dat wil ik graag eens proberen, want dat zal de eerste deodorant zijn die dat waar maakt. In het verleden probeerde ik Nivea Invisible Black & White die dit ook claimde maar helaas zaten er na gebruik toch nog witte en gele vlekken in mijn kleding.

En een werking van 48 uur? Omdat ik toch dagelijks een deodorant gebruik, vind ik een werking van 24 uur al ruim voldoende. Ook vind ik het belangrijk dat het mijn huid goed verzorgt en dat het na het ontharen direct te gebruiken is. Op BeautyJournaal verscheen al eerder een artikel over de Vichy deodorant.

Verpakking

Het is een kleinere spray dan dat ik gewend ben. Meestal zijn de sprays 150 ml. De lichtgroene dop maakt de spray herkenbaar voor Vichy maar als ik de dop eraf haal, zie ik een goedkope sproeidop. Bij zo’n merk en de prijs van dit product verwacht ik een luxere sproeidop. Er staat heel veel informatie op de spray in allerlei talen, wat de spray erg druk maakt zowel aan voor- als achterkant. Het mag van mij wel wat minder.

Claims

Voorkomt het ontstaan van gele strepen op lichte kleding en restjes die de stof hard kunnen maken. Voorkomt het ontstaan van witte strepen op donkere kleding. Tot 48 uur anti-transpirant en langdurig droog effect. Er zit geen alcohol in en geen parabenen.

Het product bevat aluminiumzouten en dissolvine. Aluminiumzouten werken tegen transpiratie en zorgen ervoor dat witte vlekken worden voorkomen. Dissolvine vangt de overgebleven ijzerdeeltjes op en voorkomt dat er gele strepen ontstaan in je kleding.

Het gebruik:

De deodorant heeft een licht zoete geur die de hele dag om mij heen blijft hangen. De deodorant is direct na het ontharen te gebruiken en mijn huid voelt zacht aan en is niet geïrriteerd, wat ik met de meeste deodorants toch wel ervaar.

De deodorant is prettig in gebruik en ik krijg inderdaad geen witte vlekken in mijn zwarte kleding als ik dit direct na het gebruik van de deodorant op doe. Gele vlekken in mijn witte kleding heb ik ook niet kunnen ontdekken dus die claim maakt de deodorant waar. Ik heb dan eindelijk dé deodorant ontdekt die mijn kleding mooi houdt!

tessaTessa concludeert:

Mijn huid voelt gedurende de hele dag droog aan terwijl ik toch veel transpireer, helemaal in de zomer. Dat de deodorant de stof van je kleding niet hard maakt klopt ook maar daar heb ik met andere deodorants ook geen last van.

Ik blijf dit product zeker gebruiken ook al is het een duurdere deodorant (via Internet wisselende prijzen tussen de 7 en 10 euro). Ik voel mij de hele dag fris en mijn kleding blijft mooi en dat is toch ook wat waard! Ik geef dit product een 8!

Lees ook