Wat te doen als je haardos minder vol wordt? Hans weet raad!

02:01 - 01:12
luistertijd 02:01 - leestijd 01:12

Haarverlies bij vrouwen komt steeds meer voor. Ook kan het haar op latere leeftijd dunner worden. Als je niet in de markt ben voor behandelingen, lotions, pillen en wat er nog meer aangeboden wordt, wat kun je er dan aan doen om het minder te laten opvallen?

Tip 1: Korter haar

Langer haar wil niet altijd zeggen dat het beter lijkt. Misschien als het opgestoken is maar daar moet je dan wel dagelijks tijd voor hebben en de handigheid om het zelf te doen. Korter haar echter staat frisser en heeft stijl. Waarom denk je dat oudere filmsterren zoals Annette Benning, Helen Mirren en Jane Fonda hun haar korter zijn gaan dragen naarmate ze ouder werden? Probeer het eerst eens met kortere pruikjes.

Tip 2: Laat het haar in laagjes knippen

Een goede kapper kan wonderen doen in dit geval.

Tip 3: Gebruik goede apparatuur

Heb je nog zo’n oude haardroger die het haar uitdroogt en beschadigt? Een nieuwe haardroger kan dan geen kwaad. Er zijn momenteel haardrogers met infrarood. Kijk eens wat je kapper gebruikt en vraag zijn advies. Behalve natuurlijk als hij/zij ook die oude ‘haarvernietigers’ nog gebruikt.

Tip 4: Sneller drogen

Hoe sneller het haar droogt des te beter is het. Spray wat volume mist bij de hoofdhuid. Buig je handen bij de pols en strijk langzaam door het haar. Doe dat in delen terwijl je de haardroger mee laat lopen. Meestal is bijna droog al goed genoeg. De rest kan moedertje natuur doen. Gebruik een grove borstel bij het drogen die niet in het haar blijft steken.

Tip 5: Eet beter

Al na zes maanden beter eten kun je het verschil zien in jouw haar Niet alleen het haar maar ook de huid. Gebruik waar nodig voedingssupplementen.

Deze informatie wordt je aangeboden door Hans J.Diks, journalist en oprichter van het haarnieuwsplatform Haarproblemen.

Lees ook