Als je haar maar goed zit met Kerst en oud & nieuw!

05:22 - 03:13
luistertijd 05:22 - leestijd 03:13

Yvonne test Zenners feestelijke haaraccessoiresOp een regenachtige dag bezocht ik de presentatie van Zenner in het prachtige DeLaMar Theater. Hier werd de nieuwe look voor deze winter en feestdagen getoond. Er werden een aantal prachtige creaties gemaakt met half lang en lang haar door de hairstylisten van Zenner onder toeziend oog van Tom Sebastian.

Voor de versiering zijn tal van accessoires te gebruiken uit het assortiment van Zenner. Ook in de reguliere lijnen van Zenner zijn veel mooie en leuke versieringen te koop. Voor deze winter zijn er twee thema’s ontwikkeld in samenwerking met Tom Sebastian: Dramatic en Visionary.

Dramatic

De Dramatic look doet je denken aan barok; alles is sierlijk en chique. Zwart speelt de hoofdrol met zilveren accenten. Prachtig met de komende feestdagen. Vooral opgestoken haar met mooie haarbanden en haarversieringen zijn een eyecatcher.

yvonne4

Er bestaan in deze lijn meerdere accessoires: van speldjes, haarklemmen, elastiekjes met strass, hairstuds en prachtige soorten haarbanden. Om je haar goed te kunnen opsteken, zijn er handige tools, zoals ponytail-loop. Met deze loop kun je je haar terugsteken in een mooie twist en van hieruit je haar opsteken en versieren.

Ook zijn er knotvullingen. Deze zijn erg handig als je je haar opsteekt en je meer vulling nodig hebt. Hier leg je het haar omheen en kun je verder het opsteken of het maken van een knot. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Wil je bovenop iets meer volume en kun je dit niet bereiken door te touperen dan zijn er vullingen met een kammetje, deze steek je handig in het haar. Maak eerst een scheiding overdwars bovenop, steek de kam met de vulling erin en haal het voorste haar over de vulling. Je hebt meteen volume bovenop. Ook in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Een voorbeeld hiervan vind je hieronder:

yvonne2Bananenklem

Niet weg te denken en zeer handig is de bananenklem. Deze kennen we nog uit de jaren ’90, maar blijft altijd handig. Je kunt deze aan de achterkant aanbrengen. Zelf zou ik hem even onderaan vastzetten met een schuifje om wegglijden te voorkomen en van hieruit kun je plukken haar touperen en opsteken. Je legt de plukken over de klem heen zodat je deze niet meer ziet. De klem is verkrijgbaar in bruin en zwart.

Toupeerborstel

Een handige tool om echt goed te kunnen touperen, is de toupeerborstel. Deze zet je schuin met de haren naar beneden gericht op een pluk haar. Je werkt altijd van boven naar de hoofdhuid tot je aan de uiterste punt bent gekomen. Goed getoupeerd moet de pluk haar rechtop blijven staan.

Wanneer je alle plukken haar hebt getoupeerd dan verbindt je de plukken met elkaar, zodat er geen rare bobbels in de toupage ontstaan. Vervolgens kun je beginnen met het polijsten van het haar met de polijstborstel: je maakt de bovenste laag egaal en glad. Je mag geen toupage zien. Hierna kun je beginnen met opsteken of een leuk jaren ’60 kapsel creëren. Big Hair is in!

Visionary

De Visionary look is wat moderner maar toch met een chique twist. De kleur is zilver/metaal met leuke haarbanden en versieringen voor de paardenstaart. Wanneer je je haar opsteekt, zoals hieronder aangegeven, kun je deze leuk versieren met stoere studs. Deze draai je makkelijk, door het spiraal aan de onderkant, in je haar waar je maar wilt.

yvonne3

Niets moet met deze look. Je kunt zover gaan als je zelf wilt. Er zijn leuke haarschuifjes met een metalen strik en niet te vergeten de zwarte pailletten haarband, leuk glimmend een beetje sixties.

yvonne6

Nieuwe borstels

Daarnaast zijn er drie nieuwe borstels op de markt gebracht ontworpen door Tom Sebastian voor Zenner.

Toupeer brush

Met het smalle uiteinde verdeel je je haar in scheidingen en kun je zodoende makkelijk touperen. De borstel is gemaakt van echt haar en duurzaam synthetisch materiaal. Hij wordt ook gebruikt om de toupage weer makkelijk uit te borstelen. Dit doe je altijd vanaf de punt (uiteinde) van het haar. Nooit vanaf de hoofdhuid, dan breekt je haar af. De toupage heb je aangebracht naar de punt toe dus je moet het er ook weer vanaf de punt uitkammen. Dit gaat erg makkelijk.

Small volumizing brush

Met deze borstel kun je volume geven tijdens het föhnen. Door de gaatjes in de borstel wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en dit verkort de droogtijd. Deze keramische ionische haarborstel maakt het haar antistatisch, glanzend en fixeert het model in het haar.

Yvonne test Zenners feestelijke haaraccessoires

Pocket size brush

Deze pocket size brush is een volwaardige borstel op handtasformaat, hij past zelfs in een clutch. Deze borstel is extra zacht voor je haar. Handig om mee te nemen dus.

yvonneYvonne concludeert:

De nieuwe accessoire-lijn van Zenner vind ik ontzettend mooi. Er zijn vooral handige tools om snel en eenvoudig zelf aan de slag te gaan. Voor weinig geld heb je al de leukste juweeltjes voor je haar voor de komende feestdagen echt een must.

Lees ook