Plastisch chirurg Frank Niessen geeft een reactie

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

Er was vorige week in de roddelrubrieken op tv wat commotie over het gezicht van Gerard Joling. Albert Verlinde beweerde bij RTL Boulevard dat de zanger een facelift zou hebben gehad, dat zou hij uit betrouwbare bron hebben vernomen. Gerard Joling ontkende dit zelf in alle toonaarden.

Joling was de afgelopen weken even uit de running omdat hij een kaakontsteking zou hebben gehad. Maar al snel kwamen de geruchten naar buiten dat hij inderdaad iets aan zijn gezicht had: geen kaakontsteking maar een niet al te gunstig herstel na een facelift.

Kaakontsteking of facelift?

Later zat hij ’s avonds aan tafel bij RTL Late Night en liet hij het publiek weten dat hij lipofilling had laten doen: het opvullen van zijn wangen. Op zich natuurlijk heel interessant, we bleven ons alleen wel afvragen wat die horizontale lijnen toch waren aan de rechter zijkant van zijn gezicht. En in die plooi in de huid even boven de kaaklijn.

We staan zelf bijna maandelijks in de OK van het Esthetisch Centrum Amsterdam om plastische ingrepen te filmen, we hebben ook een lipofilling van het gezicht vastgelegd, maar dit soort plooien hebben wij nooit gezien.

Plastisch chirurg Frank Niessen reageert

Tijd om de kwestie even voor te leggen aan onze expert, plastisch chirurg Frank Niessen, naar aanleiding van een foto die wij hem stuurden. Niessen laat ons het volgende weten:

‘De foto is niet heel erg duidelijk, maar de plooien zijn goed te zien. Deze krijg je niet van een lipofilling, maar van het verwijderen van overtollige huid waarbij de plooien worden weggesmokkeld.

Niet zo goed gelukt

Dat is niet heel erg goed gelukt, maar kan nog wegtrekken wanneer de ingreep nog maar kort geleden is uitgevoerd.

Ook zie je dat het haar van de bakkebaard tegen het oor aan ligt. Normaal bij mannen is er ruimte tussen het oor en de bakkebaard. Ook zeer waarschijnlijk een teken van een facelift.

Je ziet ook wat volle jukbeenderen, hier kan een lipofilling zijn uitgevoerd.’

Bekijk hieronder een operatie waarbij lipofilling in de wangen wordt toegepast:

Bekijk hieronder de uitvoering van een mini facelift:

 

 

Lees ook