Zijn het implantaten of hormoonvervuiling? dr. Frank Niessen reageert

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

borsten worden groter

Onlangs berichtte de producent van erotiekwarenhuis en retailketen Christine le Duc dat Nederlandse vrouwen steeds grotere borsten krijgen. In Nederland zou sprake zijn van een cup E en F -explosie in taillematen 75 en 80 – dus wel voor de kleine rug.

Volgens het bedrijf zou de vraag naar E cups met maar liefst 77% zijn toegenomen, en de F cup zelfs met 124%. In de taillemaat 80 waren de groeicijfers nog hoger.

Uit onderzoek uit 2012 bleek al dat 32% van alle Nederlandse vrouwen, ongeacht leeftijd – blijkbaar – een cup D heeft. Daarmee staat Nederland in de top 3 in Europa. De Britten voeren de lijst aan.

Frank NiessenWat zijn de oorzaken hier eigenlijk van? Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam geeft antwoordt:

‘We worden groter en zwaarder, en dat betekent ook dat de borsten zwaarder worden, ze bestaan immers voor het overgrote deel uit vetweefsel. Ook zitten er in ons eten en in ons drinkwater meer hormonen dan ons lief is. En….grote borsten zijn een tijd lang in de mode geweest, zodat er minder vrouwen voor een borstverkleining kozen. Hier zie je de laatste tijd een kentering in komen.

Maar,  hier gaat het natuurlijk ook om een erotiek-lingeriebedrijf. Wat dacht je van al die borsten die met implantaten groter zijn gemaakt? De verkopende partij geeft geen info of haar klandizie al dan niet implantaten heeft.

Ik denk dat dat in dit geval de grootste oorzaak is, maar ik verwacht dat er een trend naar kleinere borsten aan het inzetten is. De firma Christine le Duc mag daar alvast rekening mee gaan houden.’

BeautyJournaal tip:

En mocht je nou nieuwsgierig zijn geworden naar de lingerie van Christine le Duc. Klik dan verder….

Lees ook