Van luxe tot betaalbaar…

06:38 - 03:59
luistertijd 06:38 - leestijd 03:59

lookx

bessenrode lipstick

In het laatste BeautyJournaal trendmagazine Inspire 4 staan de nieuwste trendkleuren voor herfst-winter 2013/2014. Wat opvalt, is dat de lippen weer mogen opvallen. We kunnen experimenteren met hotpink en donker bessenrood ofwel burgundy.

Mijn favoriete kleuren

Komend seizoen zit ik wat betreft de kleuren sinds tijden weer goed; de kleuren die bij mij het beste passen zijn namelijk donker. Als tweede optie moeten ze het liefst koel zijn (dan heeft de kleur een blauwe- of zilveren ondertoon), maar warme tinten (dan bevat de kleur geel/goud) kan ik in sommige gevallen ook hebben als de kleur maar donker genoeg is.

Heel blij was ik dan ook om vier verschillende merken lipsticks uit te proberen. Ik koos bewust voor merken die ik niet in mijn eigen, zeer grote, collectie lipsticks heb.

Waar moet naar mijn idee een lipstick aan voldoen?anja

Een tip: voor het gebruik van deze lipsticks heb ik mijn lippen gescrubd om ze mooi glad te krijgen en eventuele velletjes e.d. te verwijderen.

Lipstick 1: M.A.C Sweet Succulence

Deze is ook te vinden op blz. 23 van het BeautyJournaal trendmagazine Inspire 4. De lipstick zit in de bekende, zwarte huls en heeft een koele ondertoon, is licht glanzend en ruikt subtiel. De stick brengt redelijk soepel aan. Echter na het opbrengen trekt de lipstick direct in de liplijnen.

De kleur ziet er in de huls erg donker uit, haast zwart, maar wanneer ik deze opbreng, is het een paar tinten lichter. Twee uur nadat de lipstick is opgebracht, is deze in het gewone gebruik nagenoeg verdwenen. De lipstick is niet uitgelopen, heeft mijn lippen niet uitgedroogd en ook heb ik geen remover nodig om restanten te verwijderen.

SHOP hier jouw MAC lipsticks online!

anja_mac lr

Lipstick 2: Yves Rocher Grand Rouge 25 Violine Lumineux

De tweede lipstick is van Yves Rocher en is bedoeld voor de kerstcollectie. De lipstick zit in een chique, rosé gouden huls. Deze lipstick heeft een koele ondertoon, ruikt licht naar bloemen en brengt ietwat stug aan door de sterke pigmentatie en wordt mat na het opbrengen. De kleur komt op de lippen overeen met de kleur in de huls.

Na een kwartier voel ik al dat mijn lippen droger worden ondanks dat Yves Rocher claimt dat je nauwelijks merkt dat je een lipstick draagt. Yves Rocher claimt ook dat de lipstick voelt als een tweede huid en de lippen hydrateert. Die ervaring deel ik helaas niet. Na drie uur is de lipstick grotendeels verdwenen en moet ik met een remover het restant verwijderen.

SHOP hier jouw Yves Rocher lipstick online.

Anja test lipstick voor AW13/14

Lipstick 3: LookX nr. 21 Purple

Deze lipstick zit in een mat zilveren huls.  De lipstick heeft duidelijk een koele ondertoon, veel pigment en is verder reukloos. LookX claimt dat alle lipsticks long lasting zijn en vitamines en moisturizers bevatten waardoor ze geen droog gevoel op de lippen achterlaten. Bij het aanbrengen, merk ik meteen al dat de lipstick zeer goed over mijn lippen glijdt en dat de kleur direct al prima blijft zitten. Ook komt de kleur overeen met de lipstick in de huls.

Na het aanbrengen voelen mijn lippen zijdezacht aan, het hoopt niet op in de lipplooitjes en loopt verder ook niet uit. Inmiddels ben ik ruim vier uur verder en de lipstick zit er nog prima op. Ook voelen mijn lippen nog steeds niet droog aan. Tip: je kunt de lipstick op blz. 21 van BeautyJournaal Inspire4 met 10% korting shoppen!

SHOP hier nog meer mooie make-up van Lookx!

anja_lookx lr

Lipstick 5: Chanel nr. 135 Enigmatique

Nou vooruit, hij hoort niet in dit kleurthema, maar ik vond hem zo prachtig in de huls, ik wilde hem testen!

De lipstick zit in een zwarte huls met de welbekende goudkleurige dop. De lipstick werkt via een clicksysteem: je klikt op de goudkleurige dop en dan pas komt de lipstick omhoog. Heel handig voor in je handtas! De kleur heeft een warme ondertoon en is koraalrood met gouden glimmertjes en ruikt subtiel. Ik vind het een échte herfstkleur.

De kleur op de lippen is hetzelfde als de kleur van de stick. Bij deze lipstick kun je, om de kleur te intensiveren, een tweede laag aanbrengen. Chanel zegt over de Rouge Allure-lijn, dat ‘de kleuren intenser zijn dan ooit en een satijnachtige maquillage geeft met een smelt-achtige, uiterst fijne textuur die perfect houdt’.

anja_chanel lr

Bij het aanbrengen bemerk ik dat de lipstick fijn aanbrengt maar wel een tweede laagje kan gebruiken om de kleur iets meer diepgang te geven. In eerste instantie houd ik het bij één laag. De textuur gaat niet in de lipplooitjes zitten maar naar verloop van tijd merk ik dat de lipstick gaat ‘opstropen’. Aan de binnenkant van mijn lippen vormt zich een vettige rand die ik met een tissue verwijder. Mijn lippen voelen wel zacht aan. Na ruim twee uur is de lipstick grotendeels verdwenen en moet ik het restant met wat remover verwijderen.

SHOP hier jouw Chanel lipsticks online!

Anja concludeert:

Het ís een beetje appels en peren vergelijken ondanks dat het beide fruit is. Twee lipsticks zijn long lasting en twee niet. Mijn absolute favoriet is LookX. Deze voldoet aan al mijn wensen.

En nogmaals: hier te koop met 10% korting als je de kortingscode van Inspire4 gebruikt! Goede tweede is M.A.C. Jammer alleen dat deze in de lijntjes van je lippen ophoopt.

beautyjournaal inspire 4 coverTip: bekijk nog meer make-uptrends in het BeautyJournaal Inspire 4 trendmagazine.

Lees ook