Claims Groene Special Marketingtrends Natuurlijk 100% Psychologie Reviews

Judy langs de groene meetlat: oprecht lekker groen

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Verantwoord snoepen is luxueus leuk!

judySinds een aantal maanden ben ik fan van biologische voeding en Fair Trade. Sterker nog, het is een soort hobby van me geworden. Ik vind het heerlijk als ik ergens een biologische supermarkt zie om naar binnen te gaan en te kijken welke producten ze aanbieden.

De bio-markt

Ik woon in het centrum van Amsterdam en elke zaterdag is op de Noordermarkt een biologische markt, ik geniet er echt van om daar te kijken en te kopen en de verhalen achter producten te horen.

Turning point

Toch is het apart dat ik zo recent pas deze interesse heb gekregen. Biologische winkels bestaan al zo lang. Voorheen werd er vaak wat lacherig gedaan over biologisch eten, ook werd het bij mij wat afgedaan als ‘niet nodig’. Hoe die verandering qua visie bij mij heeft plaatsgevonden?

Delicious Food

Bij mij in de buurt, in de Westerstraat, zit een schitterende biologische winkel, Delicious Food. Door het aantrekkelijke uiterlijk van deze winkel, liep ik regelmatig naar binnen. Ik genoot er echt van om te kijken welke producten ze verkopen, alles ziet er zo mooi, lekker en interessant uit.

lovechockSmulverhalen

Ik ging vragen stellen aan de medewerksters over producten en er ontstonden interessante gesprekken. Steeds vaker zocht ik op Internet de betekenissen van zogenaamde superfoods op. Elke keer als ik met mijn tasje vol rauwe cacao, biologische tomaten, gerookte zalm, lijnzaad, Inca bessen en nog meer, voelde ik me zo blij. Alsof ik een bijzonder mooi artikel had gekocht.

Goed eten – goed doen

Langzaam ging ik steeds meer biologische producten. Het smaakt beter én het is, in mijn geval, ook het gevoel dat je iets doet wat beter is.  Mijn ontbijt bijvoorbeeld, bestaat regelmatig uit biologische magere yoghurt met gemalen lijnzaad, Inca bessen en biologische bosbessen.

Eerlijke handel

Wat ik ook ontzettend belangrijk vind, is Fair Trade. Eerlijke handel. Als er bijvoorbeeld 2 pakken sap naast elkaar staan en één daarvan heeft het Fair Trade kenmerk, koop ik dat pak.

Quinoa

Quinoa is onder meer razend hip geworden het afgelopen jaar. Dit Zuid-Amerikaanse gewas werd al door de Inca’s gebruikt. Ze beschouwden het als heilig voedsel. Interessant, maar er kleeft ook een nadeel aan. Door de toegenomen vraag, ontstaat er zekere schaarste wat de prijs opdrijft. Fair Trade steekt hier een stokje voor, zodat het ook voor locals te betalen blijft.

Raw chocolat

Fan ben ik ook van rauwe chocolade. Lekker én vooral erg gezond! Je wordt er ook alert van, prettig als je moe bent. Ik koop graag de repen van Lovechock. Een cadeautje om te zien, in de 100% ecologische verpakking zit ook ook een spreukje. De zorgvuldig geselecteerde cacaoleveranciers van Lovechock werken rechtstreeks samen met kleine boeren, zonder tussenpersonen. Op die manier kan Lovechock garanderen dat de boeren goed behandeld worden en een eerlijk betaald worden.

natural temptationThee – natuurlijke verleiding

Als grote liefhebber van biologische thee, heb ik een geweldige tip: Natural Temptation. 12 biologische (kruiden) theeën, ontwikkeld door de makers van Piramide. Voor elke gelegenheid is een heerlijke thee samengesteld. Een aantal namen binnen het thee assortiment : Congratulations, Lots of Love, Charge you up, Home sweet home, Pretty and pure. De thee is erg leuk om als cadeautje aan iemand te geven en aan de zijkant is ook een vakje om zelf in te vullen met de woorden: To… because…. from. Onlangs kocht ik Dreams come true, ontspannende kruidenthee met kamille en rustgevende valeriaan.

SHOP! hier jouw Natural Temptation theetjes!

 Goed voor lichaam en ziel en voor je medemens

Eigenlijk kunnen we er allang niet meer omheen: biologisch eten en drinken is hip en ontzettend populair. Ik zou in ieder geval niet meer zonder willen. Het is goed voor mijn lichaam en geest en het heeft me veel bewuster gemaakt hoe belangrijke eerlijke handel is.

SHOP! hier de fijnste raw food en superfood producten online!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

14 reacties

 • Even een hele lekkere tip, ooit gelezen
  op instagram bij Rens Kroes ( zus van Doutzen): 2 bananen met 2 eetlepels rauwe cacao poeder blenden. Cacao boost. Zij doet er ook nog theelepel Agave en ongezoete vanille poeder bij, maar dat is qua smaak totaal niet nodig. Erg zoet al en super lekker.

 • Ik ben dol op raw chocolat, lovechock is lang zo bitter niet, en je krijgt er echt energie van, een ontspanne n energie. Apart.

 • Ik zal het eens proberen, maar denk dat ik het jakkes vind. Misschien is het wel lekker door gerechten met koken

 • Ik las te snel Yvonne, ik lees dat je bitter niet lekker vind. Zou het toch proberen, is heel bijzonder

 • @ Yvonne, raw chocolate lijkt eigenlijk niet meer zo op de smaak van chocolade. De cacao bonen worden niet gebrand en zijn koud gemalen. Hierdoor blijven veel mooie stoffen bewaard. Als je puur het lekkerste vindt, denk ik dat je het wel zult waarderen!

 • Ik heb kortgeleden voor het eerst raw chocolat met moerbij gegeten. Ik vind de chocolade “smaken” naar Droste cacao-poeder. Het is zacht in je mond maar wel puur. Je moet er van houden, en ik houd er dus van. Maar heb het zelf nog niet gekocht…

 • Raw chocalate, ik ben wat dat betreft blanco, is dat ‘gewone’ donkere chocalade? Zit er smaak aan, ben zelf meer van de melkchocalde als ik al chocalade eet. Echt een kindersmaak heb ik, bitter vind ik niet lekker 🙂

 • Hi Tessa en Yvonne! De thee koop ik bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam. Ik heb even gegoogled, hier kun je ze online bestellen. Onderaan het stukje over de thee, staat een shoplink. Yvonne, daar probeer ik ook erg op te letten! Koop daarom veel van ECO http://nl.ecover.com/

 • Als echte theeliefhebber lijkt het mij heerlijk om de theeën van Natural Temptation te proberen. Kan je ze gewoon in de supermarkt kopen Judy of alleen via internet bestellen? Met een stukje raw chocolat erbij heb ik een lekker duurzaam tussendoortje.

 • Ik zeg Chapeau dat je zo bent omgeslagen naar goed voedsel. Belangrijk ook Fairtrade. Probleem in Nederland is wel dat niet iedereen zich het kan permitteren, dat zo jammer. Het zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Maar helaas echt voor velen te duur. Je bent heel groen qua voeding en hoe het verkregen is, maar wat doe je aan gescheiden afval, verpakkingen ed. Daar ben ik nu ook benieuwd naar

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.