Gezicht Gezondheid Groene Special Lichaam Marketingtrends Natuurlijk 100% Psychologie Reviews

Berna langs de groene meetlat: groen met ambitie

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Groen omdat het kosten kan besparen

bernaBeautyjournaal is in de maanden oktober en november groen gekleurd. Maar hoe groen ben ik eigenlijk?

In de jaren 60 bestond duurzaamheid niet

Toen ik nog groen achter de oren was, zat groen al niet in mijn systeem. Ik ben helemaal niet groen opgevoegd. In de jaren 60, begin jaren 70 kon alles. Midden jaren 70 begon ik iets mee te krijgen over milieuvervuiling, regenwouden die werden vernietigd, gaten in de ozonlaag, uitlaatgassen, et cetera.

Motivatie

Anno 2013 denk ik heel af en toe groen. De groenbak voor de deur is daar debet aan. Ik probeer het scheiden van afval vol te houden, maar nu ons gezin nog maar beperkt is tot twee personen, neem ik het ook met dat afval niet meer zo nauw.

Plastic stinkt

Zo gaat het met de groenten, maar ook met het plastic. Waar nog bij komt dat ik plastic vaak vies vindt. Het stinkt en kleeft. Mijn plastic afval staat in de garage, naast oud papier en de lege potten en wijnflessen.

Lekker elektrisch

Sinds enkele maanden heb ik een elektrische fiets. Ben ik nu groen? Welnee, dit doe ik omdat veel te weinig beweging krijg, en in het dorp waar ik woon kan je alles op de fiets af. Zoonlief maakt nu gebruik van mijn auto om heen en weer te rijden naar Groningen…. Dus die fiets is weloverwogen gemak.

Trui aanwolletje in de tuin

Ook in en om het huis ben ik niet erg groen bezig. Nu ja, ik trek wel vaker een trui aan als ik het koud krijg, in plaats van de verwarming hoger te zetten. Het bespaart kosten. Voor mijn werk ben ik weg wat meer wegwerpartikelen gaan gebruiken, zoals handdoekjes. Het scheelt was, water en wasmiddel. Kijk, toch nog iets groens!

Bladerafval uit de tuin heb ik recent in de groene bak gekieperd. Ach wat goed, maar daarmee beschouw ik mezelf toch nog steeds niet super groen.

Groene cosmetica nog niet overtuigend

!QMS Medicosmetics is mijn favoriete merk. Van dit bedrijf heb ik ook wel eens het organic merk Acquizhen geprobeerd. Mooie producten, maar niet zo hardcore werkzaam als QMS, en dat is toch waar ik voor ga: huidverbeteringsresultaat . Daarom zijn ook mijn overige producten niet groen. Groen doet naar mijn idee niet genoeg.

Experiment met superfoods

Daarentegen wordt mijn voeding wel “groener”. Niet dat ik meedoe met de hype van smoothies, et cetera. Maar Ik heb dat overigens wel geprobeerd, maar het was te bewerkelijk. Toch ben ik recentelijk wel in de ban geraakt van een drankje: tarwegras. Ik wil geloven dat ik alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijg via dit sapje. Hoe handig!

afrika

Afrika inspireert

Maar weet je waar ik meest groen ben? In Afrika, Botswana. Wat er met me gebeurt als ik daar ben…… de geuren en de kleuren van Afrika. Ik kan het niet beschrijven, je moet dit ervaren. Om daar in de natuur te zijn, de stilte, de geluiden van de dieren, weinig mensen, de prachtige planten en bomen. Hier voel ik mij zo groen als gras.

Het doet me deugd dat men daar het toerisme ook duurzamer probeert te maken. Je krijgt nu bidons om water te drinken, en om vervuiling door plastic wegwerpflessen tegen te gaan. Er wordt steeds meer met zonne- en windenergie gewerkt.

de groene meetlatHet heeft ons geïnspireerd: ook wij krijgen zonnepanelen thuis.

En zo ben ik stiekem toch groener dan ik dacht.

 

Meer weten over Gezicht?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

8 reacties

  • @Tessa voor eerst dat ik lees over Greenseat, zoals je kon lezen denk en ben ik niet zo groen… en ja, dat zeiden wij hier thuis ook over de uitstoot maar oke, het blijft dubbel..

    @Yvonne een maal in de maand komen ze langs om oud papier op te halen, ik heb een oprit vol, drie dagbladen plus alle lege wijndozen …enz enz ….hahaha

    @Anja dat is goed bedacht, ik had mezelf Afrika groen moeten noemen …ipv grijsgroen 😉

  • Leuk stukje Anja. Ik wil ook ooit nog een keer naar Afrika. Jammer dat het zo ver weg ligt en dat je er met het vliegtuig heen moet, want dat is niet zo groen. Of reis je met GreenSeat? Zelf doe ik dit nog niet. Maar eigenlijk zou ik dit wel moeten doen, want daar help je weer mensen in ontwikkelingslanden mee.

  • Er zou uberhaupt minder verpakkingsmateriaal kunnen komen, als er minder kant en klaar voedsel gekocht wordt, dat moet namelijk allemaal weer in mooie bakjes met een strik en een zegel eromheen;-)

  • Wat een leuk geschreven stuk. Je voelt je bij de laatst alinea in Afrika. Ja denk dat we allemaal wel groener zouden willen zijn, maar dat t vaak lastig is. Net als de stinkende plastic flessen ed. Die knikker je toch weg dan. Wat wel helpt is als gemeenten bakken aan de bewoners geeft, de groenbak wordt bij ons wel voor tuinafval gebruikt en we hebben een papierbak, voorheen zag je mij niet bij de papierbak. Te ver weg hier. Nu staat hij voor de deur en wordt wel gebruikt. Scheelt heel veel vuilniszakken kan ik je melden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.