Handige DIY maskers en scrubs uit eigen koelkast en fruitschaal!

01:58 - 01:10
luistertijd 01:58 - leestijd 01:10

Heb je deze maand al genoeg uitgegeven aan je beauty stash maar schreeuwt je huid om een heerlijk verzorgend masker of scrub? Speur dan eens je keukenkasten, fruitschaal en koelkast af op zoek naar ingrediënten voor je eigen homemade scrub of gezichtsmasker. Hieronder vind je handige maskers en scrubs om thuis zelf te maken.

1. Liftend masker

Heeft je huid iets meer versteviging nodig, grijp dan naar koffie (let wel: in poedervorm, niet vloeibaar). Meng 1/4 kop koffie met 1/4 theelepel citroensap en 1 theelepel yoghurt (let op: geen magere yoghurt, maar zo vol mogelijk). Breng het goedje met een foundationkwast aan op je gezicht en nek en laat 10 tot 15 minuten inwerken. Spoel erna af met warm water.

2. Voedend haarmasker

Heeft je haar extra verzorging nodig, meng dan vier theelepels mayonaise met één theelepel honing en verdeel over je haar van wortel tot aan punt. Om het masker goed te verdelen over je haar kun je een kam of tandenborstel gebruiken om het goedje te verdelen. Laat vijf minuten inwerken en spoel af.

3. Hydraterend gezichtsmasker

Is je huid toe aan wat extra hydratatie meng dan een halve rijpe avocado met 1/4 theelepel honing en breng het aan op je gezicht. Laat tien minuten inwerken en verwijder het goedje met een warme washand van je gezicht.

4. Scrub voor zachte handen en lichaam

Meng één kopje bruine suiker met één kop zonnebloemolie en scrub je handen ermee. Hier worden ze heerlijk zacht van. Deze scrub is natuurlijk ook goed te doen voor het lichaam; terwijl je alles over je lichaam verdeelt, worden je handen tegelijkertijd gescrubd. Handig.

5. Zachte scrub voor je lippen

Meng bruine suiker met olijfolie (gebruik van beide evenveel) en scrub met een tandenborstel zacht over je lippen. Spoel af en breng een verzorgende lipbalm aan. Om te zoenen!

Lees ook