Beschermt, voedt en hydrateert de huid en gaat huidveroudering tegen...

03:32 - 02:07
luistertijd 03:32 - leestijd 02:07

achsa2Beautea is een merk dat is opgezet door twee Nederlandse vrouwen; Amber Kroese en haar zus Chantal. De zusjes hebben een heel origineel concept opgezet, gericht op het pamperen en verzorgen van lichaam én geest. Dat gebeurt door middel van eigen producten: thee, een elegant servies en een serie verzorgingsproducten waarin witte thee is verwerkt. Ook heeft het merk een eigen lijn verzorgingsbehandelingen: de Beautea Balance Massage en de Beautea Face beleving. Om het ‘moment voor jezelf’ te completeren is er zelfs een Beauteaplaylist op Spotify met muziek van onder anderen India Arie en John Legend.

Zowel de verschillende theesoorten als de verzorgingsproducten horen bij een specifieke mood, zoals Dazzle Me, Energize Me of Relax Me. Voor elke mood bestaat er dus een compleet pakket van een thee, een verzorgingsproduct en muziek, waarmee je jezelf kunt verwennen. De cosmeticalijn telt onder meer een oogcrème, een handcrème, een gezichtscrub, een masker en een massageolie. Het merk is volop in beweging, want tijdens de testperiode groeide het aantal producten van vijf naar acht. Voor BeautyJournaal heb ik Dazzle Me gezichtscrème getest (zonder bijbehorende thee of muziek). Het is een 24-uurscrème, dus als dag- en nachtcrème te gebruiken, met een SPF van 15.

Claim

Volgens de claim beschermt de crème tegen schadelijke invloeden van de zon, voorkomt hij huidveroudering, beschermt, voedt, hydrateert en verzacht hij de huid. Als werkzame stoffen worden onder meer witte thee-extract, vitamine E en glycerine genoemd. De crème is gebaseerd op 100% natuurlijke, grotendeels biologische ingrediënten.

Verpakking

De verpakking heeft een frisse, chique/hippe uitstraling, die on-Nederlands aandoet. Het was een verrassing dat het om een Nederlands product gaat. De crème zit in een glazen pot met een goudkleurige binnenpot en wit deksel.

Huidgevoel

De crème ruikt fris met een zweem van iets wat niet direct thuis te brengen is, waarschijnlijk is dat de witte thee. De crème smeert verder goed uit en voelt vrij dik en stevig aan.

achsa4Achsa concludeert:

Na een dag merk ik al verschil en na nog eens twee dagen weet ik het zeker: dit product werkt. Omdat mijn huid vrij droog is, merk ik meteen of een crème hydrateert. Normaal krijg ik rond een uur of vijf altijd een trekkerig gevoel, na gebruik van deze crème blijft dat de hele dag uit.

Hoewel ik eerst het idee heb dat het product alleen beschermend werkt, merk ik na een paar dagen dat mijn huid ook gevoed en zacht aanvoelt. Het enige dat ik als eventueel minpuntje kan bedenken, is dat de crème nogal dik is. Ik miste het gevoel dat een crème je huid intrekt, het leek meer of er een beschermende laag over je gezicht wordt gelegd. Maar aan de reactie van mijn huid merkte ik dat hij – misschien wat later – juist heel goed in was getrokken, beter dan zachtere of dunnere crèmes. Vooral voor de winter lijkt hij me prettig, maar tijdens de nazomerse warme testperiode beviel het gebruik ook prima. Nu nog een keer smeren met een kopje thee erbij…want van Monique weet ik, dat Beautea echt heerlijke thee heeft. Ze schenkt het altijd op haar kantoor.

Lees ook