Computerexperimenten zijn al in volle gang…

01:02 - 00:37
luistertijd 01:02 - leestijd 00:37

In de EU is het testen op dieren al sinds maart 2011 verboden, maar elders in de wereld wordt er nog altijd gebruik gemaakt van proefdieren. Nieuwe ontwikkelingen moeten ervoor gaan zorgen dat computermodellen de effecten van giftige stoffen in cosmetica op de lange termijn gaan onderzoeken, lezen we op de site van Cosmetic Design Europe. Dat betekent dat er in toekomst niet meer gebruik gemaakt wordt van dierproeven. En met deze gedachte in het achterhoofd dat het konijntje hiernaast onaangetast blijft, smeert zo’n beautyproduct toch net iets fijner!

De zogenaamde Notox studie begon in 2011 gesteund door de Europese Commissie met uitgebreide onderzoeken op menselijke cellen om computers en algoritmen te ontwikkelen die giftige stoffen in cosmetica moeten opsporen. Hierbij werd voornamelijk de lever onderzocht, het orgaan dat verantwoordelijk is voor het ontgiften van het lichaam. Wat de uitkomst is? Daar moeten we nog even geduld voor hebben; het volledige onderzoek duurt in totaal zestig maanden.

….

Lees ook