5 stappenplan naar een gelukkige geest in een fier lichaam

03:21 - 02:00
luistertijd 03:21 - leestijd 02:00

Volgens klinisch hypnotherapeut Jacqueline Hurst gaat een gezond en strak lichaam gepaard met een gezonde geest. De gemiddelde vrouw haalt zichzelf dagelijks flink naar beneden door zichzelf in de put te praten (want ‘ik heb té dikke billen, een blubberbuik, zwabberarmen en dikke enkels…’). Praat tegen jezelf zoals je tegen een vriendin praat. Kortom: wees eens wat liever tegen jezelf. Je zult zien dat het zo zijn vruchten afwerpt als het gaat om het trainen van dat droomlichaam.

Nu is dat best lastig. Dat snappen we zelf ook wel. Daarom zette Jacqueline Hurst een vijf stappenplan online die we vonden in de moderubriek van The Daily Telegraph. Het kan misschien een beetje zweverig overkomen, maar wellicht heeft het nut!

Stap 1: Mind over Manner. Als het je niets doet, trek het je dan ook niet aan

Doe net alsof je twintig jaar ouder bent. Wat wil je dan over jezelf in de afgelopen twintig jaar denken? Dat je gelukkiger in je vel zou willen zitten en het lichaam dat je had wat meer zou waarderen? Of wil je juist denken aan die leuke momenten in je leven, zoals die ene droomvakantie, dat leuke feestje met vriendinnen of die carrièremove die je maakte? Probeer eens vaker nadruk te leggen op de positieve momenten in je leven. Dat maakt je meteen een stuk gelukkiger.

Stap 2: Onthoud dat iets moois nooit perfect hoeft te zijn

Niets is perfect. Zelfs de topmodellen in de bladen niet. Blij zijn met je lijf heeft niets te maken met het feit dat het perfect moet zijn. Probeer juist je imperfecties te omhelzen. Hoe te oefenen? Ga elke dag voor de spiegel staan en wees dankbaar voor het lijf dat je hebt. Focus hierop en je zult merken dat het helpt.

Stap 3: Wens niet dat je ander bent

Zo verspil je je eigen persoonlijkheid en dat is natuurlijk zonde. Ieder mens is uniek. Het is dus zonde van je tijd om jezelf te vergelijken met anderen. Het gras is niet altijd groener… Dat scheelt ook een boel frustraties. Heb je er ooit eens aan gedacht dat anderen misschien wel wensen dat ze jou waren?

Stap 4: je lichaam is meer dan hoe het eruit ziet

Vier het feit wat je lichaam allemaal kan: hard trainen, urenlang dansen op de dansvloer, lopen op hoge hakken etc etc. Zorg goed voor je lichaam en het zal goed voor jou zorgen.

Stap 5: Investeer in kleding waar je je lekker in voelt

Let wel: je hoeft niet meteen een fortuin uit te geven, maar probeer iets meer tijd te besteden aan je uiterlijke verzorging. Begin met kleding waar je je lekker in voelt. Dan voel je je per direct beter en dat straal je dan ook uit. Onzekerheid siert de mens niet.

Maar of je er nu ook echt hét droomlichaam van krijgt, is ons nog maar de vraag. Het maakt je geest in ieder geval wél positiever zodat je zelf ook beter in je vel zit. Of dat nu met maatje 34 of 44 is..

Lees ook