Je creme in een bamboe doosje? Het kan!

01:56 - 01:10
luistertijd 01:56 - leestijd 01:10

Website Cosmetic Design Europe en het Britse marktonderzoeksbureau Mintel stelden samen een lijst op met de meest duurzame beautyverpakkingen. We pikten er zes uit die de nodige aandacht verdienen.

1. Eminence Antioxidant Mineral Foundation

Waarom zo groen? Volgens Benjamin Punchard, Global Packaging Insights Director bij Mintel : “Eminence Organic Skin Care vervangt de plastic verpakking van deze foundation door een verpakking gemaakt van het zeer duurzame bamboe.”

2. Aveda Nourish-Mint Art of Nature Lipliner

Waarom zo groen? Punchard: “Deze verpakking is gemaakt van 100% recyclebare krantenpapier. Verder is de lipliner gemaakt van cederhout in plaats van plastic.”

3. Aveda Petal Essence Art of Nature Single Eye Colour Refill

Waarom zo groen? Punchard: “Deze verpakking van Aveda is zo duurzaam omdat je het oogschaduwpalet kunt bijvullen met nieuwe oogschaduws. Zo voorkomt Aveda dat verpakkingen onnodig worden weggegooid.”

4. Coleur Caramel Lapiz Labial Lipstick

Waarom zo groen? Punchard: “De verpakking van deze lipstick is gemaakt van 100% recyclebaar materiaal.” Naast de buiten is ook de binnenkant groen: de lipstick bevat o.a sheabutter, jojobaolie, olijf en amandelwax.

5. Essential Care Natural Mineral Concealer

Waarom zo groen? Punchard: “De tube is gemaakt van PLA, biologisch afbreekbaar plastic gemaakt van plantaardige grondstoffen zoals maïszetmeel (ook wel ‘groene’ plastic genoemd, red.) in plaats van plastic uit de petrochemische industrie (de tak van industrie die zich bezighoudt met de verwerking van aardoliefracties tot diverse chemische producten. Bron: Wikipedia, red.).”

6. Sure Women 48H Antiperspirant Deodorant Spray

Waarom zo groen? Punchard: “Fabrikant Unilever heeft de verpakking twee keer zo compact gemaakt zonder dat er iets van het product verloren gaat. Dat betekent dat je met een spuitbus van 75ml net zo lang kunt doen als met een van 150ml. De verpakking bevat daarnaast 25% minder aluminium en koolstof.”

 

Lees meer nieuws over claims in de Groene Special!

Lees ook