Vult de keratine in je haar aan en maakt het glad, zacht en stralend

07:11 - 04:18
luistertijd 07:11 - leestijd 04:18

1

Wella Professionals Sp LuxeOil Keratin

Deze Wella Sp LuxeOil Keratin haarlijn is bedoeld om keratine (de eiwit bouwstof van je haar) aan te vullen/te beschermen en het glad te maken, ongeacht het type haar dat je hebt. De lijn bestaat uit vier elkaar aanvullende producten: een shampoo, een masker, een keratine boost spray en een keratine beschermende (olie) spray.

De shampoo en boost spray zitten in een transparant plastic flesje, het masker in een goudkleurige pot en de beschermende spray ziet eruit als een mini haarlak spuitbus.  Goudkleurig, met bruine letters en zilveren dop, heel chique. Geen straf om in je badkamer te hebben staan! De producten zijn allemaal geparfumeerd met een zoete, snoepjes-achtige geur. Ik vind het wel lekker (het ruikt bijna eetbaar), misschien iets te sterk, maar het blijft niet lang hangen.

1. Sp luxeoil keratin protect shampoo, 200ml 15,95

De shampoo belooft een milde reiniging van het haar met ingrediënten die in het haar dringen om het van binnenuit te verzorgen. Door de toevoeging van keratine wordt het haar beschermd en voelt het langdurig glad aan. De shampoo is geschikt voor alle haartypen.

Wat zit erin?

Maar liefst drie sulfaten, waaronder het lauryl sulfate als tweede ingrediënt dat niet bepaald bekend staat om zijn milde reiniging. Hier en hier kun je daar meer over lezen. Verder zout, een schuimvormer, zuuraanpasser, vitamine B, conserveermiddel, citroenzuur, parfum, glycerine, een verdikkingsmiddel, salicylzuur ( anti-irritant, anti bacterieel), conserveermiddelen, geurstoffen, keratine en nog twee conserveermiddelen.

De enige verzorgende stoffen in de shampoo zijn glycerine, vitamine B en keratine. Zouden dit de stoffen zijn die in het haar moeten dringen om daar de verzorgende werking te doen? Ik kan zelf niet beoordelen of er genoeg keratine in zit om een effect te kunnen hebben op je haar. Bovendien, een shampoo blijft niet lang op je haar en je spoelt alles weer uit. De keratine kan dan niet echt een werking hebben, tenzij deze als een coating op je haar achterblijft.

Hoe werkt het?

De shampoo ruikt lekker, zoals boven beschreven, en maakt heel goed schoon, squeaky clean zelfs. Ik denk dat dit een goede shampoo is voor eens per maand, als grondige schoonmaakbeurt, als clarifying shampoo, maar zeker niet als een dagelijkse shampoo, want daarvoor reinigt het te sterk. Het effect hiervan is wel dat je haar gladder wordt (en eventuele krul ook ).

SHOP dit product hier direct online. 

22. Sp LuxeOil Keratin Restore masker, 150 ml 19,95

“Dit masker bevat een combinatie van luxe oliën (argan, jojoba en amandel olie) die in de haarstructuur dringen om het haar van binnenuit te verzorgen. Door gebruik van dit haarmasker worden de haarvezels gereconstrueerd. Het haar voelt langdurig heerlijk zacht en glad aan.”

Dit product heb ik na de shampoo als conditioner gebruikt en als nachtmasker (hoe langer ingrediënten kunnen intrekken, hoe beter), waarbij ik het de volgende ochtend uitgewassen heb. Als ik het langer dan 10 minuten laat intrekken, krijg ik helaas jeuk op mijn hoofd, dus als overnight masker gebruik ik het niet meer. Verder doet het wat het belooft: het maakt je haar zacht, het voelt verzorgd aan en het ruikt lekker.

Wat zit er in?

Een hele serie conditionerende stoffen (verzachtend, verzorgend), siliconen, conserveermiddel, parfum, stabilisator, emulgatoren, geurstoffen,  conserveermiddel, arganolie, jojobaolie, amandelolie, olijfolie, keratine, conserveermiddel. Tjokvol verzorgende ingrediënten dus!

SHOP dit product hier direct online.

 

33. Sp LuxeOil Keratin Boost Essence, 100 ml  25,-

Deze boost is een vloeibare substantie in een sprayflesje. Het bevat een combinatie van argan-, jojoba- en amandelolie die in de haarstructuur dringen om het vanbinnen uit te verzorgen. De spray hydrateert, ontwart, versterkt en egaliseert. Panthenol geeft een laagje om je haar om zodoende vocht vast te houden. De keratine zorgt voor bescherming en het glad aanvoelen van het haar. Ook is de boost geschikt voor alle haartypen.

Een sprayflesje als verpakking heeft voor- en nadelen. Je moet zorgen dat de hand waarmee je sprayt goed droog is, omdat het flesje anders uit je hand glijdt en je er niets meer uit krijgt. Ook spray je vaak naast je hoofd, zodat de badkamer ook een beurt krijgt, of spray je vooral op je hoofdhuid en je nek, als je weinig haar hebt. Een spray zorgt wel voor een gelijkmatige verdeling en je kunt je haar goed verzadigen.

Na de shampoo en het masker is dit een onmisbaar product. Zonder deze boost knoopt mijn haar nog teveel. Na het sprayen is het meteen doorkambaar en zacht. Ik was eerst wat huiverig omdat er veel alcohol in zit en ik bang was dat mijn haar nog droger zou worden, maar de oliën in het product zijn verzorgend genoeg. Als mijn haar opdroogt, ziet het er verzorgd, gladder en minder droog uit. Dit effect blijft het beste behouden als ik er daarna niets meer mee doe. Zodra ik er een föhn ( diffuser) over laat gaan, gaat het net zo pluizen ls normaal.

Wat zit erin?

Water, denatured alcohol, conditioner stof, gehydrogeniseerde castor olie, panthenol, nog een  alcohol( isopropyl, absorbtiemiddel, conditioner stof, glycerine, citroenzuur, parfum, UV filter, een viertal aminozuren (eiwitbouwstoffen), arganolie, conserveermiddel, jojoba olie, amandel olie, olijfolie, conditioner/conserveermiddel, geurstoffen. Bijzonder zijn inderdaad de aminozuren en vele soorten olie. Dit werkt, dit is een fijn product! Het maakt gladder en zorgt voor zacht en verzorgd haar.

SHOP dit product hier direct online! 

 

44. Sp Luxe Oil Light Oil Keratinebeschermer,  75 ml 21,95

Dit is een lichte olie in hairspray vorm die je haar verzorgt en doet glanzen, zonder dat het vet wordt of het te verzwaren. Je gebruikt het als finisher, na het stylen, om glans te geven en het zacht te maken. Ook dit werkt heel goed. Mijn haar glanst mooi, het voelt niet vet aan en ruikt naar snoepjes en het is handig in gebruik. Je hoeft het immers niet met je handen te verdelen die je daarna weer zou moeten wassen. Dit is sprayen en klaar.

Portret HarrietWat zit er in?

Het is heel slecht te lezen: minieme lichtbruine letters op een gouden ondergrond. Wat ik kan lezen is dat alle vier eerder genoemde oliën erin zitten, parfum, alcohol en siliconen. Nou ja, het is prima spul! Jammer van de wat te grondige shampoo, de rest van de lijn maakt zijn beloften waar. Ik gebruik de producten dan ook helemaal op met een mildere shampoo erbij en dat maakt het resultaat van het geheel helemaal goed.

SHOP dit product hier direct online.

 

+++Ook Kerastase heeft prachtige producten met keratine erin. Bekijk en shop ze hier.

Lees ook