Superhydratatie, wel twee dagen lang! Parfumvrij.

07:16 - 04:21
luistertijd 07:16 - leestijd 04:21

dermolin bodycreme 1Dermolin heeft voor de gevoelige huid een speciale bodycream in het assortiment. Op de verpakking wordt het volgende gecommuniceerd over het product: ‘Onze volle, romige crème hydrateert je huid intensief en vult de huideigen lipiden aan. Bevat de kalmerende en hydraterende ingrediënten Symcalmin en Pentavitin’

Dermolin bevat hydraterende ingrediënten zoals Symcalmin en Pentevitin.

De testresultaten van het BeautyJournaal testteam!

Gerti:

Deze bodycreme doet wat hij belooft. Mijn huid voelt lekker zacht en soepel aan. Je moet wel de tijd nemen om hem goed in te masseren om een wittige waas te voorkomen. Het is geen ‘ spray & go’. Maar is hij eenmaal ingetrokken dat plakt hij niet en voelt niet vettig aan. Mijn bovenarmen voelen minder ruw aan en mijn benen ook. Bijzonder vind ik het ook dat Dermolin geen traditionele conservering heeft gebruikt. Ik zou deze crème wel liever in een flacon hebben, zonder er geen crème onder mijn nagels komt. Het is fijn dat hij ongeparfumeerd is, zo wordt mijn eigen parfum niet overstemd.

Rona:

Een gevoelige of droge huid zal hier zeker heel blij mee zijn. Zelf merk ik dat als ik niet veel tijd heb toch maar even de bodylotion pak, dat trekt sneller in. Mijn benen smeer ik echter wél in met deze bodycream, ook als ik haast heb. Dat het iets langer duurt om in te masseren valt helemaal weg tegen het feit dat de huid van mijn benen, dag na dag zachter en meer gehydrateerd is, en het craquelé effect minder. Geweldig!

Jolanda:

Zowel op de doos als op de pot is de INCI leesbaar aangebracht en dat verdient al een compliment! Dermolin belooft niets maar ‘begrijpt en respecteert’ mijn gevoelige huid. Dat is een andere insteek dan we gewend zijn en ik moet zeggen dat me dit raakt. Begrip is een sterkere waarde dan een belofte, want die heeft een tweede fase nodig; een toetsing of het klopt.

Deze witte crème is volkomen geurloos en dat is zo lekker. Zelfs op zo’n iets vochtige huid pakt de crème goed. Ik houd ervan als een bodycrème nog iets op de huid blijft liggen, dan heb ik het idee dat het nog beter beschermt. Gedurende de dag voelt mijn huid comfortabel aan, ik voel niets en dat is een goed teken. Ik heb inmiddels ook een Dermolin shampoo gekocht. Dermolin gaat langzamerhand mijn huidige ongeparfumeerd merk vervangen. Het ziet er ook wat leuker uit dan de rest van de ongeparfumeerde merken. Het mag best een beetje vlinderen, zo erg is het ook weer niet. Ik heb nog een wens: ontwikkel eens stylingproducten zoals een gel, spray en wax zodat ons haar lekker zit zonder jeuk op je gevoelige hoofdhuid!

Anja:

In eerste instantie moest ik even de dosering bepalen. Je bent snel geneigd om een te grote hoeveelheid uit de pot te nemen. Ik haal met de spatel een dotje uit de pot en “verdeel” dit vervolgens over beide handen. Je móet even smeren om de witte waas weg te werken. Na het inmasseren voel je een zijdezachte huid die ook een mooie en gezonde glans heeft. Fijn dat de creme geurloos is zodat je gewoon een eigen parfum kunt gebruiken. Als ik nu een keer níet smeer, voelt het alsof ik iets vergeten ben. Zo fijn is deze creme! Als hij nou in een tube komt, ben ik helemaal blij.

Harriet:

Qua formulering kunnen andere merken hier nog een voorbeeld aan nemen! Zo min mogelijk irriterende stoffen en zoveel mogelijk kalmerende stoffen. Zelfs de conservering is mild en heeft nog extra nut voor de huid. Je hebt van deze crème maar heel weinig nodig, je moet het wel goed uitsmeren omdat het niet meteen intrekt, maar het voelt niet vol, of glibberig vet aan. Jammer dat ik een witte waas op mijn huid houd. Maar mijn huid wordt heel zacht en goed gehydrateerd.

Tessa:

Omdat de crème geen parfum en kleurstoffen bevat, blijf ik hem zeker gebruiken, ook al moet ik wat meer moeite doen om de crème goed uitgesmeerd te krijgen. Mijn huid is na gebruik heerlijk zacht. Geen droge en jeukerige huid meer. Ik hoef de crème maar om de dag te gebruiken, omdat de crème mijn huid voldoende hydrateert. Omdat de pot heerlijk groot is en je maar weinig nodig hebt per keer kan ik er ook nog eens heel lang mee doen. Een echte aanrader dus.

Yvonne:

Toen ik de pot openmaakte, trof ik een heerlijk romige cremé aan. Ik gebruik hem 1 keer per dag na het douchen. Je hebt weinig nodig om je geheel mee in te smeren. Je moet hem echter wel lang inmasseren om de witte kleur te laten verdwijnen. Na het insmeren met de bodycremé voelt de huid niet vet aan. Dit vind ik erg fijn, omdat je je dan meteen kunt aankleden. Mijn huid voelt meteen zacht aan en dat effect blijft ook de hele dag. Sinds ik hem gebruik is mijn huid minder droog. Ik ben ook blij dat hij parfumvrij is, dan clasht hij niet met mijn eigen parfum.

***********

Kortom: Het is geweldig dat hij parfumvrij is, de huid heerlijk zacht maakt en langdurig hydrateert. Het product is supervriendelijk geprijsd, de dames zouden alleen willen dat hij iets makkelijker intrekt. Maar eigenlijk zijn hun huidjes best goed gehydrateerd. Hoe droger de huid is, hoe sneller hij zal intrekken.

Lees ook