Moisturizer met shea butter, retinol en hyaluron..

03:31 - 02:06
luistertijd 03:31 - leestijd 02:06

This Works no wrinkles sensitive moisturizer

This Works No Wrinkles Sensitive

Een gevoelige gecombineerde huid heeft een gecombineerde aanpak nodig. Af en toe is mijn huid trekkerig en dat is een teken dat ik een voller product nodig hebt. Soms grijp ik wel eens naar de Vaseline, wat goed werkt, maar het huidgevoel is niet prettig. Voor deze review test ik de No Wrinkles Sensitive Moisturizer van This Works.

De verpakking

Is serieus in grijs en wit uitgevoerd met daarin een semi-transparante vierkante pot die lijkt op een ijsklont. De pot sluit als een Rubiks cube, niet fijn. De tekst op de verpakking is overal en naast de basiswaarden van This Works zie ik de INCI prominent en niet verstopt. Goede adviezen lees ik; gebruik een SPF overdag en blijf uit de zon om rimpels te voorkomen. Na openen is het slechts zes maanden houdbaar door het niet toevoegen van conserveermiddelen.

NOTE 7 oktober 2013: bij nadere inspectie blijkt er wel een conserveerstof in te zitten: phenoxyethanol. Deze conserveerstof is momenteel mondiaal de vervanger voor parabenen. (red. BeautyJournaal).

De claim

Is niet duidelijk te vinden; geen teksten om binnen 28 dagen je rimpels te verminderen, gelukkig. Het is de filosofie van ‘This Works’ om wijs ouder te worden, de zon te mijden, een hoedje te dragen, SPF te gebruiken.

De crème

Is wit en romig van kleur en crèmig van geur. De structuur is lobbig alsof er een garde door de crème is geslagen voordat het in de pot ging. Daarom smeert het makkelijk over mijn huid en gebruik ik daarom nooit teveel. Ik zou niet zeggen dat er sheabutter in zit aangezien dat vaak dik van consistentie maakt. Hetzelfde geldt voor parfum, als ik deze crème blind had getest, had ik dit niet geroken. Zou dit het goede zijn van natuurlijke geuren? This Works werkt uitsluitend met natuurlijke ingrediënten die eco-vriendelijk en goed voor mens en omgeving zijn. Verder vind ik Retinol en hyaluron, dus prima ingrediënten tegen huidveroudering.

Het merk

This Works komt uit Engeland en claimt nogal wat met zo’n merknaam. Het merk wint prijzen aan de lopende band en verovert de wereld. Voormalig beauty & health director Kathy Phillips van de Vogue UK heeft met een “little help” vanuit haar netwerk dit merk opgezet. Laten we eens kijken ‘how this works’.

Een pot

Een pot kan niet meer vind ik persoonlijk; het is onhygiënisch en ouderwets. This Works claimt dat zij modern zijn en dit past niet in moderne skincare, vind ik. In dezelfde serie ‘No Wrinkles’ wordt ook Vitamine C gebruikt en die zit gelukkig wél in een luchtdichte flacon.

Jolanda test Nivea ‘Onder de douche bodymilk'Jolanda concludeert:

Dit is een crème die zacht is voor mijn huid en goed hydrateert. Het laat geen vettig gevoel achter en smeert zuinig. Het nadeel is dat het product zes maanden houdbaar is na openen: dan is een bedrag van €58 wel veel. Aan de andere kant werk je ook mee aan een betere wereld en vind je geen parabenen, petrolatum, kleurstoffen en synthetische parfumstoffen in deze prettige crème. De milde claim klopt ook: mijdt de zon, gebruik een SPF, draag een hoed en smeer alleen de goede werkstoffen op je huid.

Lees ook