Geteste producten

Getest Not Your Boyfriends Face Cosmetics – The Pearl Cream

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Eigenlijk niet voor mannen, maar Hans kon het toch niet laten…

the pearl cream final flat (3)Not Your Boyfriends Face Cosmetics

Onlangs werd ik via Facebook attent gemaakt op een nieuw cosmeticamerk met een leuke, originele naam: Not Your Boyfriends Face Cosmetics. Het is een klein merk met alleen een webwinkel en een beperkt assortiment dat bestaat uit een crème – The Pearl Cream – en een serum – Night Serum – dat bedoeld is om de huid rond de ogen ’s nachts extra te verzorgen. NYBF Cosmetics bleek een Nederlands merk te zijn, opgericht door Kathleen Vael.

Ik ben altijd benieuwd naar dergelijke initiatieven. Grote cosmeticamerken investeren miljoenen in onderzoek en tests. Kan een klein, Nederlands eenmanszaakje daar tegenop? Kan zo’n klein merk kwaliteit leveren? Ik nam de proef op de som en heb een aantal weken The Pearl Cream getest. Het is een dag- én nachtcrème in één waarin onder meer oesterextracten, parelmoer, algen en Maris Limus (zeeslip) in zit verwerkt. De crème is volledig parfumvrij. Dit merk richt zich helemaal op vrouwen, zoals uit de naam ook blijkt, maar goed – ik test wel vaker producten die in feite voor vrouwen bedoeld zijn.

Het product

Als je zoals ik vaak wat dunnere, lotion-achtige huidproducten gebuikt, dan is deze crème wel even wennen. Dit product is juist dik, stug en stevig (een beetje zoals de befaamde Crème de la Mer) en voelt een tikkeltje vettig aan (zoals Eight Hour Cream van Elizabeth Arden). Je kunt de crème niet zonder meer zo uit de pot op je gezicht smeren, maar moet eerst in de handen enigszins verwarmd worden, waardoor hij dunner wordt en goed uit te smeren is. Eenmaal op het gezicht aangebracht glimt hij een beetje, waar ik even van schrok, maar de crème trekt heel snel in en dan is het glimmen ook gelukkig helemaal weg. Wat wel blijft, is een mooie, zachte, natuurlijke glans. Ook de crèmige geur – ik weet niet hoe ik de geur anders moet omschrijven – is meteen verdwenen.

Wat heel fijn is: toen de crème eenmaal was ingetrokken, zag mijn huid er direct mooier uit. Het is alsof het product kleine lijntjes meteen opvult en het toegevoegde parelmoer reflecteert het licht, waardoor de huid er optisch veel gladder uitziet. Dat is erg fijn – vooral als je liever geen of niet al te veel make-up op wil doen.

Hans test NuBo Perfectionist For MenHans concludeert:

Na enkele weken ben ik nog steeds blij met deze crème. Mijn huid is mooi glad en zacht, ik heb geen last van mee-eters of puistjes en mijn teint is mooi egaal. Inmiddels ben ik helemaal gewend aan de wat vollere structuur van The Pearl Cream en ben die erg gaan waarderen. Ik vind het zelfs fijner dan de wat dunnere producten die ik eerder regelmatig gebruikte. Het opwarmen in de handen is wat extra werk, maar ook daar ben ik nu aan gewend – en het bespaart je het gebruik van handcrème. Ik ga binnenkort het serum van dit merk uitproberen, daar ben ik nu erg benieuwd naar. Op de website staat aangekondigd dat er komend najaar drie nieuwe producten bijkomen en ook die wil ik dan erg graag uitproberen.

NYBF Cosmetics is wat mij betreft een aanwinst in het overvolle cosmeticalandschap. Zeker voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige, doeltreffende crème die niet is geparfumeerd. Omdat het een crème is die zowel ’s nachts als overdag gebruikt kan worden, ben je met één product eigenlijk helemaal klaar. Mocht je toch meer willen dan is er het bijbehorende serum. De producten zijn alleen te koop via de website van NYBF Cosmetics. The Pearl Cream kost €36,95 voor 50 ml.

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

  • Worden mannen mooier of ijdeler?
    Ik had vorige week voor een artikel een interview met Dr Pascal Meijer:
    Mannen worden mooier: leeftijd of ijdelheid? De reden dat cosmetische geneeskunde en esthetiek door veel mannen wordt ervaren als een goed alternatief om huidveroudering tegen te gaan, is vrij simpel volgens Meijer. “Het merendeel van de mannen komt nog altijd niet graag uit voor zijn ijdelheid. Een cosmetische ingreep zoals het injecteren van calciumhydroxyapatiet heeft voor mannen een aantal voordelen. Het is een stof die ook in onze botten zit en wordt daarom als natuurlijk beschouwd. Bovendien is het een snelle ingreep zonder veel voorbereiding of opvallende tekenen. Hierdoor is het ideaal voor de man die graag zijn ijdelheid veredelt.” Misschien lijken mannen en vrouwen meer op elkaar dan ze beseffen. Kunnen we lekker allemaal dezelfde cremes gaan gebruiken.

  • Ik zou dit ook graag testen. Ik heb iets nodig voor de rimpels in mijn gezicht maar helaas het geld niet om vanalles uit te proberen. Als hiervan proefjes zijn kon ik kijkers of dit echt iets is zodat ik meteen iets goeds bestel.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.