Douchen en peeling ineen, heerlijk!

04:41 - 02:48
luistertijd 04:41 - leestijd 02:48

Bergman Reborn Shower Body Scrub

Bergman_Beauty_Care-Body_Care-Reborn_Shower_ScrubHet scrubben van mijn lichaam vind ik erg belangrijk. Door het regelmatig verwijderen van dode huidcellen en droogteschilfers ziet mijn huid er mooier uit en producten zoals bodylotions worden hierdoor beter opgenomen. Maar ook selftanners zien er stukken beter uit als je je huid regelmatig scrubt en daarnaast – zeer belangrijk! – word je veel mooier en beter bruin in de zon. Door mijn huid goed te scrubben, heb ik tevens geen last van droogteschilfers op mijn benen op het moment dat het bijvoorbeeld weer kouder wordt en je benen verborgen zitten onder een broek. Een van mijn absolute favoriete merken op het gebied van gezichtsverzorging is Bergman. Ik was dan ook erg blij dat ik de body scrub van Bergman mocht reviewen; de Reborn Shower Scrub.

De verpakking:

De Bergman Reborn Shower Scrub wordt geleverd in een doorschijnende fles met groot zilverkleurig etiket over bijna de gehele fles en heeft een pompje. De inhoud is 500 ml.

Belofte/claim:

De Bergman Reborn Shower Scrub is een zacht schuimende lichaamspeeling die grondig reinigt en scrubt. Door de zach tpeelende emulsie met kogelronde jojoba-pitjes in cirkeltjes over de huid te masseren, verwijder je alle dode huidcellen en droogteschilfertjes. Nu de barrière van dode huidcellen is verdwenen, kan het lichaam de bodylotion optimaal in zich opnemen, waardoor deze nog meer effect heeft. De belangrijkste ingrediënten zijn dus de jojoba pitjes die dode huidcellen verwijderen.

Het gebruik:

Zoals de naam van het product al aangeeft, is de Reborn Shower Scrub bedoeld om onder de douche te gebruiken. Ik doe een klein beetje van het product op mijn hand. Het ziet er doorzichtig uit met kleine witte spikkeltjes. De geur kan ik moeilijk omschrijven: het is licht zoet en schoon. Het ruikt eigenlijk zoals de meeste Bergman producten. Ik breng het product aan op mijn vochtige lichaam. De ‘Bergman geur’ ruik je nu nog beter, ik vind het een prettige geur.

De scrub voelt licht en zacht aan en erg verzorgend. Dit is geen scrub die je echt heel goed voelt zoals bijvoorbeeld een grovere scrub doet. In de meeste gevallen gaat daar wel mijn voorkeur naar uit dat je echt voelt dat je dode huidcellen worden aangepakt. Een minuut lang masseer ik mijn lichaam zachtjes in met ronde bewegingen. Het voelt prettig en erg zacht aan (ik zorg ervoor dat er niet extra water bij het product komt en zet de douche dus even uit). Vervolgens spoel ik mijn huid goed af en zorg ervoor dat er geen korreltjes achter blijven. Mijn huid voelt heerlijk zacht, glad en verzorgd aan. Na het gebruik droog ik me af en smeer me in met body lotion. Na het scrubben is het altijd belangrijk dat je je huid hydrateert.

Ik heb een hele gevoelige decolleté huid. Vaak moet ik douchegels mijden omdat ik snel een reactie krijg van kleine rode puistjes. Echter heb ik nu vier keer deze Reborn Shower Scrub gebruikt en was in het begin wat huiverig om het op mijn decolleté te gebruiken. Echter, de irritaties die er al zaten, zijn afgenomen, zo goed als weg en mijn huid voelt heel lekker zacht en ziet er veel mooier uit. Ook de huid van mijn onderrug voelt veel zachter en gladder aan. Zo zie ik dat het dus echt niet altijd zo hoeft te zijn dat een grove scrub zijn werk beter doet.

judyJudy concludeert:

De Bergman Reborn Shower Scrub is een lekkere lichte body scrub die erg zacht en verzorgend aanvoelt. Het is erg makkelijk om op deze manier het scrubben van je lichaam bij te houden, aan het eind van het douchen even op vochtige huid een minuutje inmasseren en afspoelen. Mijn huid voelt, zeker na het een aantal keer gebruikt te hebben, lekker zacht en glad aan en kleine oneffenheden zijn juist door het scrubben verdwenen. Doordat het een lichte scrub is, kun je het ook makkelijk gebruiken op je borsten. Bodylotion en Body gels trekken heel mooi in op de huid. Ik ga dit product zeker tweemaal per week gebruiken om mijn huid extra zacht en glad te houden. De Bergman Reborn Shower Scrub wordt geleverd in een 500 ml fles (waar je dus heel lekker lang mee doet).

Lees ook