Worden haar poriën minder zichtbaar?!

03:54 - 02:20
luistertijd 03:54 - leestijd 02:20

Pore Refining Solutions Correcting Serum - Icon - Global 2

Clinique Pore Refining Solutions Correcting Serum

Onlangs heeft Clinique een nieuwe lijn uitgebracht: de New Pore Refining Solutions lijn‘. Ik was ’thrilled’ dat ik het serum mocht proberen want ik heb nogal grove poriën. Vooral op en rond de neus en met het ouder worden, lijken ze nog groter. Wat zeg ik, ‘lijken’? Nee, onder invloed van een aantal factoren verdubbelt tussen onze 25ste  en 50ste levensjaar, de omvang van onze poriën, leer ik van Clinique! We gaan maar eens fluks aan de slag met dit serum…

De verpakking

Het serum zit in een luchtdicht pompje dat de bekende lichtgroene kleur van Clinique heeft. Het serum zelf is wit en medium dun van substantie en ruikt neutraal. De bedoeling is om het serum tweemaal daags aan te brengen op het hele gezicht of lokaal. Daarna opgevolgd door een moisturizer naar keuze.

De claims

Clinique belooft dat door gebruik van dit serum de zichtbaarheid van de poriën in slecht twee weken tijd afneemt met maar liefst 58%. En als ik in de persinformatie lees hoe het plan van aanpak is dan klinkt dat zonder meer goed. Zo staat er: ‘Het extract van Padina Pavonica (een zee-alg) activeert een huideigen enzym dat de optimale ontwikkeling van de cellen bevordert voordat ze het huidoppervlak bereiken en voorkomt zo verwijde poriën. Laminaria Saccarina (suikerwier), gehydroliseerde soja-eiwitten en kokoszuur beperken en reguleren de talgproductie. Salicylzuur en acetylglucosamine verwijderen dode huidcellen van de randen van de poriën en voorkomen zo verstopping en verwijding. Verder beschermen antioxidanten tegen schadelijke omgevingsfactoren. Rozemarijnextract en ursolzuur (komt voor op de schil van een appel, in pruimen, cranberries, oregano, basilicum en tijm en heeft een positief effect op spieropbouw) versterken de structuur van de huid waardoor poriën minder zichtbaar zijn. Siliconepolymeren egaliseren het huidoppervlak met hetzelfde effect en daarnaast voorkomt het ook het o zo gehate glimhoofd. Verder zorgt lichte hydratatie (geen ingrediënt benoemt) er voor dat de cellen aan het huidoppervlak vol en stevig blijven en – wederom – zorgen voor minder zichtbaarheid van de poriën.’

Het gebruik

Ik ben begonnen met het serum tweemaal daags te gebruiken op het hele gezicht. Het voelt fris aan, verdeelt makkelijk, trekt snel in en laat een matte finish achter. Inderdaad zijn de poriën direct minder zichtbaar. Dat blijft ook zo gedurende het grootste deel van de dag en dat geldt ook voor de matte look. Na een paar weken heeft mijn rijpere huid op de wangen en rond de mond toch behoefte aan iets meer hydratatie en versteviging. Inmiddels gebruik ik het tweemaal daags alleen op de T-zone. Na enige tijd werd de structuur van de huid duidelijk fijner.

portret rona avondRona concludeert:

Dit is een product waar ik niet meer buiten kan of wil! Het voelt als het ei van Columbus voor mij. Ik ben zo blij met de minder zichtbare poriën en de matte T-zone. Ik kan niet zeggen met welk percentage de zichtbaarheid van de poriën is afgenomen maar de verbetering is dusdanig dat ik zeer tevreden ben. In de persinformatie werd de combinatie van het Correcting Serum met de Instant Perfecting Makeup aanbevolen als zijnde een Power Couple. Ik kan niet anders dan beamen dat deze term met recht gebruikt wordt en bombardeerde het prompt tot mijn favoriet van de maand. Een absolute aanrader samen maar zeker ook op zichzelf gebruikt. Nu alleen nog de andere leden van deze ‘familie’ ontmoeten want gezien het effect van deze twee producten ben ik daar benieuwd naar geworden.

Lees ook