+ baard-onderhoudstips

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50
baard1

Collectie van Stephanie Beets

Kimm Koffijberg vertelt over de échte man met baard

Dat baarden een trend zijn, kan niemand meer ontkennen. Na Berlijn, Madrid en Londen zie je dat de mannen in Nederland ook steeds meer dé baard laat staan.

Metroman wordt ruig

Vroeger had je een baard als je oud was inclusief een grote snor. Of natuurlijk wanneer je een bepaald geloof volgde. Dat de jonge mannen van tegenwoordig de trend ontdekt hebben, vind ik fantastisch! Het geeft de metroman de kans om weer terug te komen en eindelijk weer eens een ruige man te zijn.

Madrid loopt voorop

Afgelopen november was ik in Madrid en daar is de trend al groter dan bij ons. Ik bezocht een kapsalon en vroeg de kappers hoe zij de mannen met baarden ervaren en of het extra werk oplevert. In het begin nog niet want de baard moest natuurlijk eerst flink groeien…, maar later dus wel!

Advies bij het knippen

Ook in mijn salon zie ik dat er meer aandacht besteed wordt aan het vormgeven van de baard. Mag deze wat meer in een punt? Mag deze juist wat rechter of smaller? Alle variaties zijn mogelijk, maar het is vooral belangrijk om te kijken naar de gezichtsvorm en de haardracht van de persoon die de baard draagt. Dat advies kan de kapper je bij uitstek geven.

De trend: een beetje ruig

De trend is wel dat de baard ruig mag zijn, dus ga vooral niet voor té strakke en té nette contouren. Wanneer de klant voor een knipbehandeling komt, geven wij vorm aan de baard en in de weken erna onderhouden hij deze zelf.

baard2

Collectie van Stephanie Beets

 

Verzorgingstips

Het knippen of scheren van de baard is een precies werkje. Het gaat namelijk erg op gevoel en we kijken ook naar de vorm. Het is een vak apart. Ook de verzorging van de baard is belangrijk; baardhaar is stug en weerbarstig, maar met een heerlijk serum (bijvoorbeeld de So Pure Lijn van Keune met argan olie) kun je de baard zacht en glanzend maken. Hij ruikt ook heerlijk.Was de baard direct mee wanneer je het haar wast en je kunt zelfs nog een conditioner erin doen.

En dames, wanneer de baard net aan het groeien is, kriebelt het wel een beetje maar geloof me: wanneer deze een centimeter gegroeid is, is dat kriebeltje weg!

keune3

 

Heb jij een vraag aan onze haarexpert Kimm Koffijberg? Stel hem via het contactformulier.

Ga hier direct naar de salon van Koffijberg Hairdressers om een afspraak te maken.

Lees ook