BB en retinol creme - all natural

04:08 - 02:29
luistertijd 04:08 - leestijd 02:29

€Liefhebbers van natuurlijke huidverzorging kunnen weer smullen. REN bracht twee nieuwe producten uit in dit genre:

REN Clean skincare Satin Perfection BB cream spf 15

In het persbericht wordt het omschreven als een siliconen-vrije BB cream die de teint egaliseert met pigmenten zoals silica (waar zand ook uit bestaat) dat een soft focus glow geeft en mica dat talg reguleert en ook een glow geeft. Vervolgens zit er een systeem in dat uv-licht absorbeert maar ook transformeert tot ‘ gunstig’  rood licht en zo het elastiene een prikkel kan geven. Men spreekt van noni, iets wat niet verder uitgelegd wordt. Wij kennen het wel in de context van hannah skincare – de juvi light serie, waarin ook deze eigenschappen verwerkt zijn. Lees daar maar hier over.

Verder zit er vitamine c in en magnesium voor stimulatie van de celstofwisseling en een uva-uvb factor 15 op basis van mineralen. De adviesprijs is € 38,65.

Er zijn momenteel diverse producten van REN in de aanbieding met fikse kortingen. Kijk maar hier:

[bestelbutton url=”http://ad.zanox.com/ppc/?25149566C794287226&ulp=/outlet/cosmetica”]

 

Bestel het artikel als hierboven omschreven hier:

[bestelbutton url=”http://www.debijenkorf.nl/ren-skincare-radiance-satin-perfection-bb-cream-2078090053-207809005300000?chl=1&fh_secondid=2078090053&fh_lister_pos=0&fh_location=%2f%2fcatalog01%2fnl_NL%2fcategories%3C{catalog01_40}%2fbrand%3E{ren_skincare}%2fcategories%3C{catalog01_40_840}&fh_refview=lister&fh_secondid2=207809005300000″]

 

 

REN Bio Retinoid Anti-Aging Cream

REN spreekt van een compleet ‘ schoon’  anti-aging huidverzorgingsregime als het om de lijn Bio Retinoid gaat, waarin ook een retinol-concentrate te vinden is, naast deze nieuwe creme dus. Wat met schoon bedoeld wordt, snappen wij niet goed, het wordt ook niet uitgelegd. REN claimt wel vrij te zijn van heel erg veel gangbare stoffen, van geur tot kleur, van parabenen, en nog meer stoffen die overigens niet specifiek in creme gebruikt worden, maar bijvoorbeeld in andere soorten cosmetica.

Dit retinolhoudende product kan fijne lijntjes zichtbaar verminderen, de huidtextuur gladder maken en een gezonde gloed geven. Dit is bekend van retinol, mits de werkzame stof wel in voldoende concentratie toegepast wordt. Hoe hoog de concentratie in deze creme is, weten we niet. REN gebruikt voor gangbaar retinol een alternatief dat men retinoide analoog noemt en gewonnen wordt uit witte beggar stick bloem (?). Ook nu hebben wij geen idee waarom dit schoner zou moeten zijn dat een retinol die biotechnologisch wordt geproduceerd. In het kader van duurzaamheid en respect voor onze planeet achten wij namelijk de laatste methode schoner. Verder zit er een ‘galactan telomore protector‘ in die volgens REN kan voorkomen dat telomeren korter worden waardoor veroudering kan worden afgeremd, in relatie tot stress. Dit zou uit onderzoek blijken in vitro op ‘ pre senescente menselijke fibroblasten. Wat pre-senescent betekent is enigszins lastig te achterhalen (wellicht dat de schrijver van het persbericht waarschijnlijk ook de moeite niet heeft genomen dit te doen) maar heeft te maken met nog niet verouderde cellen.

Apart, dat een natuurlijk merk onderzoek doet op menselijke cellen. En hoe oud zijn die cellen dan: embryonaal? Want veroudering begint in wezen al vanaf de eerste minuut dat je geboren bent. Verder is het wel een interessante theorie om te proberen telomeer verkorting af te remmen. Diverse grote merken hebben daar het afgelopen decennium iets mee geprobeerd, maar waterdichte bewijzen zijn er niet, en we horen er ook nog weinig over.

Het retinol serum bevat verder stoffen uit rode alg (galactan dus), uit gist (hyaluronzuur) en een oxidant uit olijfblad. De creme kost € 73,25.

Bestel hier REN skincare producten:

[bestelbutton url=”http://ad.zanox.com/ppc/?25149566C794287226&ulp=/ren-skincare-bio-retinoid-anti-ageing-concentrate-2078090024?chl=1&fh_secondid=2078090024&fh_lister_pos=15&fh_location=%2f%2fcatalog01%2fnl_NL%2fbrand%3E%7Bren_skincare%7D&fh_refview=lister&fh_secondid2=207809002400000″]

 

 

Lees ook