Niet per se minder grove poriën....

03:23 - 02:01
luistertijd 03:23 - leestijd 02:01

rona2

Sisley Global Perfect Pore Minimizer

Met het ouder worden, werd mijn huid – eindelijk! – minder vet maar werden mijn poriën juist grover. Ik lijd er niet onder maar leuk is het ook niet en iedere mogelijkheid om een gladdere huid te bekomen, grijp ik natuurlijk aan. Zo heb ik de laatste maanden Sisley’s nieuwste gladmakende serum op dit gebied getest.

De claims:

In een luxe, wit met zilveren verpakking zit een luchtdicht pompje. Het wordt omschreven als een ‘gelserum’, maar ik vind het eerder een (huidkleurige) emulsie. Het ruikt heerlijk fris, voornamelijk naar lavendel en tijm, wat er ook in blijkt te zitten. Verder reguleert Java-thee extract de talgproductie, gaat linzenextract de vervorming van de poriën tegen, heeft ratanhia een adstringerende werking en Apha-bisabolol kalmeert. Sisley zegt hierover: “De huid is direct verfijnd en de huid is mooi mat. De poriën zijn verfijnd. Dag na dag wordt het huidoppervlak gladder, zachter en egaler. De huidbalans is hersteld, verfrist en de teint stralender. Geschikt voor ieder huidtype, ook de gevoelige, en voor ieder leeftijd.” Lees hier wat Monique er eerder over schreef.

Bij Douglas trof ik de Sisley-expert die me adviseerde om het serum alleen overdag te gebruiken onder mijn dagverzorging. Bij een vettere huid kan het serum tweemaal daags gebruikt worden, ook alleen op zichzelf en vormt dan een perfecte basis voor make-up.

rona3

Het gebruik:

Het brengt verrassend makkelijk aan en trekt onmiddellijk in. Direct na het aanbrengen ziet mijn huid er prachtig glad uit. Poriën, kleine oneffenheden en verkleuringen vallen minder op. Het effect is mooi mat en dat blijft ook de hele dag zo. De eerste keren bemerkte ik een licht samentrekkende sensatie en met name op de wangen kreeg ik in de loop van de dag een strak gevoel. Ik meende daardoor dat het niet geschikt was voor mijn hele gezicht. Na pakweg twee weken leek mijn huid eraan te wennen. Een week of zes gebruikte ik het eenmaal daags op het hele gezicht. Eerst dacht ik me te verbeelden dat de comedonen op mijn neus naar de oppervlakte werden gewerkt, maar na een aantal keren moest ik toch aannemen dat dit door het serum kwam. Inmiddels gebruik ik het serum alleen nog op de T-zone, maar wel tweemaal daags, onder mijn normale verzorging, omdat ik voelde dat de rest van mijn huid behoefte had aan meer hydratatie.

Rona test Medik8: Pretox 20, Pretox Infin8, Pretox FillerRona conludeert:

Het is een heel fijn serum voor de huid die behoefte heeft aan een gladmakend, verfijnend product. Hoewel de poriën niet onzichtbaar zijn geworden, zie ik wel duidelijk een verbetering in de structuur van mijn huid. Met name op de T-zone waarop ik het structureel gebruik. Het matte effect houdt echt de hele dag en make-up blijft onberispelijk zitten. Zelfs zonder make-up ziet de huid er beter uit en op de lange(re) termijn zie je echt een verbetering van de huidconditie optreden. Het ruikt heerlijk, voelt fris op de huid (met name mensen met een vette huid zullen dit gevoel waarderen) maar droogt de huid niet uit.

Lees ook