Wie in haar jongere jaren een vette(re) huid had, zal op latere leeftijd meer poriën gaan zien als gevolg van de huidverslapping.

01:46 - 01:03
luistertijd 01:46 - leestijd 01:03

Wie in haar jongere jaren een vette(re) huid had, zal op latere leeftijd meer poriën gaan zien als gevolg van de huidverslapping. Leg het naast je neer, doe die vergrootspiegel weg – dat zou het beste zijn, want poriën verkleinen is ontzettend moeilijk, ook met cosmetisch medische behandelingen.

Pleisters op de wonde

Maar de gemiddelde vrouw zal dit niet doen en zich vrolijk blijven ergeren aan haar grover wordende huid. Cosmeticafabrikanten komen regelmatig met nieuwe pleisters op de wonde. Beroemd zijn de pore minimizing producten van Estée Lauder vanwege hun prachtige, diffuserende siliconen. Veelbelovend klinkt het eerste pore minimizing product van Sisley.

Dit zijn de claims:

Regulering van overmatige talgafscheiding

Afname van de leeftijdsgebonden vervorming van poriën. Sisley noemt het zichtbaar worden van de poriën als gevolg van huidverslapping ‘parakeratose’. Het houdt in dat de cellen na de celdeling niet goed opgeruimd kunnen worden, maar zich rondom de poriën ophopen. De porie kan zich niet meer sluiten en ziet er hol en vervormd uit.

Tot slot is er ook een instant effect waardoor de porie direct al minder zichtbaar wordt.

Groene linzen en sojapeptiden

In het product is een cocktail verwerkt van groene linzen, sojapeptiden en witte wilg dat moet zorgdragen voor een normaal celdelingsproces, aanmaak van collageen en bescherming tegen afbraak van de elastische vezels.

Het product komt in een mooie luxe pompverpakking, is een gel-emulsie die de huid matteert en gladstrijkt. Het moet de huidkorrel zichtbaar fijner maken. Wij zijn benieuwd!

30 ml kost 138 euro, v.a. september 2012.

Lees ook:

Lees ook