Wat vindt deze soap addict ervan?!

05:58 - 03:35
luistertijd 05:58 - leestijd 03:35

cvChagrin Valley

Ik ben een echte fan van zeep en het liefst gebruik ik de handgemaakte puur natuurlijke stukken. Voor mij is het dan ook helemaal geen straf om twee zepen te mogen testen van Chagrin Valley. Deze zepen worden op ambachtelijke wijze gemaakt door een familiebedrijf gelegen nabij de Chagrin Vallei in de Verenigde Staten. Het merk  maakt de zepen volgens de ouderwetse ‘cold proces’ methode waarbij alle goede en verzorgende eigenschappen van de natuurlijke ingrediënten bewaard blijven. De zepen van Chagrin Valley zijn mild en rustgevend voor de huid, ze bevatten geen alcohol, dierlijke vetten, detergentia of synthetische geurstoffen.

Ik kende dit bedrijf al heel lang maar heb er zelf nooit iets besteld omdat zij niet bezorgen in Nederland. Een beetje verrast was ik dus toen ik vernam dat webshop Present in the Box deze zepen in Nederland introduceert. Ik heb de afgelopen tijd de Coconut Milk Shampoo Bar voor het haar en de Bananas & Cream zeep voor het lichaam mee onder de douche genomen en getest.

Zeep 1 Coconut Milk Shampoo Bar

Allereerst begint de test met de Coconut Milk Shampoo Bar. Dit flinke stuk zeep van 200 gram is bedoeld voor vet en futloos haar en als je last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid. Het bevat een dubbele dosis rijke, hydraterende organische kokosmelk. Het geeft je haar een diepe conditionering en zorgt ervoor dat je haar zijdezacht aanvoelt en laat tevens je haar glanzen. In India wordt kokos gebruikt om de droge huid en hoofdhuid te kalmeren. Kokosmelk heeft anti-klit eigenschappen die ervoor zorgen dat je haar perfect in model valt. Kokosmelk wordt in India ook vaak gebruikt om haaruitval te voorkomen.

De Shampoo Bar is heel erg groot om in één keer mee onder de douche te nemen en daarom snij ik er een stukje vanaf, groot genoeg om mijn haren een paar keer mee te wassen. Ik ken het principe van shampoobars; ik heb een tijdje de bars van LUSH gebruikt maar ben er destijds mee gestopt omdat ik er droge haren van kreeg en ook een kriebelende hoofdhuid. Maar ja, kokos lijkt me voor mijn type haar – want droog en weerbarstig – wel een fijn ingrediënt en ik kies daarom regelmatig voor vloeibare shampoos met dit plantaardige ingrediënt. Nog een reden om voor een compacte shampoo te kiezen, is het probleem van de plastic verpakkingen en allerlei andere chemische ingrediënten die via het doucheputje en in de afvalbak verdwijnen.

En nu, hoe is de Coconut Milk Shampoo Bar in het gebruik?

Zoals jullie hebben kunnen lezen, ben ik al redelijk wat gewend wanneer het op een alternatieve vorm van haarverzorging aankomt maar deze Shampoo Bar vind ik niet prettig. Allereerst vind ik niet fijn om met het harde stuk zeep over mijn haren te wrijven en kreeg een angstig gevoel dat ik mijn haren daardoor zou beschadigen. Het stuk zeep schuimt ook helemaal niet en tot overmaat van ramp kreeg ik ook wat zeep in mijn oog! Dat deed zeer en prikte zo erg dat ik vermoedde dat ik de hele dag met een rood oog rond zou lopen. Nee, dit stuk zeep gebruik ik niet meer voor mijn haren waar ik toch wel erg zuinig op ben. Misschien is het niet voor mijn type haar bedoeld en zou ik een ander type zeep moeten proberen. Op de website en op Youtube zijn er verschillende vlogs te zien waarin voornamelijk meisjes met afro/black hair deze shampoobars met veel plezier gebruiken. Ook wordt aangeraden deze manier van haren wassen veertien dagen uit te proberen, maar dat ga ik niet doen. Ik ga deze Coconut Milk Shampoo Bar gewoon voor mijn handen gebruiken want aangezien de natuurlijke en vrij zachte ingrediënten kan dit ook prima.

Ingrediënten: Saponified oils of sweet almond, coconut, sunflower, rice bran, organic palm, castor bean, jojoba, palm, canola (koolzaad), organic coconut milk, water.

cv3Zeep 2: Bananas & Cream

Over de Bananas & Cream zeep ben ik veel positiever. Dit is gewoon een lekker groot stuk natuurlijke zeep zoals zeep voor mij bedoeld moet zijn. Het ruikt natuurlijk en helemaal niet naar bananen. Ik weet dat er veel liefhebbers van deze geur zijn maar dan moet ik je helaas teleurstellen. In de zeep zijn haverzemelen en bruine suiker verwerkt voor een licht exfoliërende werking.

De Bananas & Cream zeep schuimt lekker crèmig en vol en maakt het douchen weer een prettige belevenis. Na de douchebeurt voelt mijn huid wel wat trekkerig aan maar dat vind ik niet zo heel erg want na het douchen gebruik ik toch altijd een bodylotion. Voor het gezicht zou ik deze zeep niet gebruiken daarvoor vind ik hem teveel uitdrogen.

Ingrediënten: Saponified oils of evening primrose, coconut, sunflower, organic palm, virgin shea butter, canola (koolzaad), castor bean , heavy cream, water, organic bananas, organis oats, dark brown sugar, organic cornstarch (maizena), rosermary oil extract.

DebbieDebbie concludeert:

Na de eerste wat negatieve test van de shampoo bar blijft toch het positieve gevoel over van de Bananas & Cream zeep. Deze ervaring nodigt me zeker uit om nog een aantal andere zepen van Chagrin Valley uit te proberen. Het zijn prachtige, op ambachtelijke wijze gemaakte zepen zonder poespas en daar houd ik wel van! De Coconut Milk Soap Bar en de Bananas & Cream zeep kosten €8,95 per stuk voor 200 gram.

Lees ook