Voor een intensieve hydratatie van de huid.

03:00 - 01:48
luistertijd 03:00 - leestijd 01:48

Clients|La Mer

La Mer Reparative Body Lotion

Dagelijks gebruik ik een product voor mijn lichaam en daar ben ik kritisch op. Het product moet niet te dun of te dik zijn, het moet absoluut niet plakken, het moet makkelijk smeren, subtiel ruiken of juist niet geurend zijn.

Het merk La Mer boeit me mateloos. Is het waar dat Max Huber het ultieme ingrediënt heeft ontwikkeld? Huber werkte bij NASA waar zijn gezicht bij een explosie door een chemische reactie verbrandde. Foto’s van hem en hoe diep de verbranding bij hem was, zijn nooit bekend gemaakt.

Hij ontwikkelde vervolgens een crème op basis van zee-algen om zijn huid te herstellen en dat lukte – volgens de legende – erg goed. Max overleed uiteindelijk en zijn dochter ging verder met de crème maar de receptuur was niet beschreven door haar vader.

Waarschijnlijk was er een residu dat cosmetische wetenschappers hebben geanalyseerd om het na te maken. Uiteindelijk is de gedachte en een nagemaakt recept van Max Huber goed verkocht aan cosmetica gigant Estée Lauder.

Maar nu The Reparative Body Lotion van La Mer!

Claim: Goede hydratatie van de huid zodat dagelijks gebruik niet echt nodig is.

Verpakking: Luchtdichte pompflacon met een goed werkend pompje dat eerder te weinig doseert dan teveel. Op de flacon staat een korte tekst en verder geen ‘blabla’.

Gebruik

Wat me als eerste opvalt is een enorme poederige geur, enigszins ouderwets maar wel geruststellend. De wit gekleurde bodylotion smeert geweldig makkelijk over de huid en het moet even intrekken. De huid voelt een fractie vochtig dan stroef en vervolgens heerlijk zacht en gehydrateerd. Het is een bodylotion met het gevoel van een bodybutter, ongelofelijk gehydrateerd en zacht.

De geur vermindert snel en blijft netjes achter in de warmte van de huid en in mijn kleding. Ik ben een superneuroot wat betreft geur en het is snel te heftig voor me. Mijn lievelingsgeur ruikt naar pas gewassen katoen. Poederachtige geuren vind ik te sterk.

Ik was nieuwsgierig of ik volgende dag echt niet opnieuw zou moeten smeren na het douchen, maar dat wisselde. Ik testte dit product in de koude wintermaanden van 2013.

Jolanda test Collistar Eye contour treatmentJolanda concludeert:

Als ik nog even naar de claim van het product kijk, dan klopt deze prima. Het is een prettige bodylotion die een aangenaam gehydrateerd huidgevoel geeft. Hij trekt goed in de huid, plakt niet en bij normale weersomstandigheden hoef je dit niet iedere dag te smeren. Tijdens mijn test (ja, het is alweer een paar maanden geleden!) trekt een hele koude winter over Nederland sinds jaren, met een prima gehydrateerde huid!

De geur is aanwezig poederig en daar moet je van houden. Eerst ruiken voor dat je gaat pinnen, is mijn advies.

Lees ook