Kimm Koffijberg versterkt BeautyJournaal expertteam

02:42 - 01:37
luistertijd 02:42 - leestijd 01:37
Kimm Koffijberg wint de Coiffure Award 2013 sectie dames regio Noord-Holland

Vanaf vandaag wordt het BeautyJournaal expertteam versterkt met kapper- en kleurexpert Kimm Koffijberg uit Amsterdam. Welkom Kimm!

Coiffure Award

Kimm (35) runt samen met haar man Robert Rijnbeek in Amsterdam de beroemde zaak Koffijberg Hairdressers, die ooit door haar vader Richard is opgezet. Ze stuurt een team van maar liefst 24 mensen aan. Kimm behoort tot de top in Nederland. Onlangs won ze nog de prestigieuze Coiffure Award voor de regio Noord-Holland, sectie dameskapsels. Recentelijk is ze ook global color director voor Keune geworden. Ze bepaalt met een team de kleurtrends voor Keune en deze gaan de hele wereld over. Natuurlijk werkt ze ook nog in de zaak in Amsterdam, en is ze te boeken voor knip- en kleurbehandelingen.

Wat is haar signatuur als kleurspecialist en als kapper? ‘ Dat je het beste in een mens naar boven haalt – dat de kleur en de coupe de persoon versterkt. Dat betekent dat je een gesprek aan moet gaan met de persoon die in je stoel zit en door goed vragen te stellen erachter komen wat belangrijk is voor die persoon. Ik werk met kleur- en gezichtsanalyses. Daarbij wordt bepaald wat de gezichtsvorm en de gelaatskleur is, en dit wordt meegenomen in een analyse over wat iemand wil uitstralen, waar zij of hij zich goed bij voelt. En daarbij ook: moet het trendgericht zijn of juist heel persoonlijk – wat bij de persoon pas?

De collectie waarmee Kimm Koffijberg in 2013 de Coiffure Award regio Noord-Holland voor dames won

Over het ontwikkelen van trendsettende collecties vertelt ze ons: ‘ Ik houd ervaar als collecties vooruitstrevend zijn, maar altijd wel vertaald kunnen worden naar draagbaar haar. Ik vind het belangrijk dat het haar ‘ realistisch’  is en geen illusie en zeer vrouwelijk is.  Je moet het ook zelf kunnen onderhouden, en dat betekent dat je zowel even de föhn erdoorheen blazen of de krultang kan gebruiken, afhankelijk van je tijd en stylingcapaciteiten. Ook het adviseren van de juiste producten draagt hieraan bij.’

Het complete team van Koffijberg Hairdressers tijdens de Coiffure Awards 2013:

 

 

Lees ook