Tegen verbranding en schilfering

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

zomerverzorging haar by Kimm Koffijberg

Bescherm je hoofdhuid.

Heerlijk die zomer, en zoals je inmiddels gewend bent, smeer je je huid natuurlijk goed in. Maar hoe zit het met je hoofdhuid? Die verbrandt immers ook gemakkelijk  met als gevolg dat je schilfertjes krijgt. Kapper Kimm Koffijberg geeft advies…..

Hoofdhuid = huid

Kappers zouden hier best meer aandacht aan mogen besteden, vindt onze haarexpert Kimm Koffijberg. ‘De huid op je hoofd is echt niet anders is van samenstelling dan de rest van je huid. Verbranding van je hoofdhuid merk je meestal niet zo direct als van je overige huid, omdat het nog wat afgeschermd wordt door haar. Pas later ervaar je de gevolgen…’

Hmmm…verbrand?

Als je terugkomt van vakantie en je denkt: ‘Mijn hoofdhuid schilfert opeens en wat voelt hij gevoelig aan! Dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat je hoofdhuid verbrand is geweest door de zon. Leer jezelf aan dat je niet alleen standaard een antizonnebrandproduct op je lichaam smeert, maar ook een haarverzorgingsproduct voor in de zon met een zonnefilter op je hoofd sprayt.

Daarnaast krijg je natuurlijk ook te maken met het verbleken van je haarkleur en het droger worden van je haar. Natuurlijk draag je ook een hoedje of petje, en gebruik je een parasol, maar afdoende is dat niet altijd.  Je haar kan bijvoorbeeld ook verbleken onder de parasol, omdat uv-straling echt overal komt en ook weerkaatst wordt.

Slimme producten doen veel

Met de juiste producten voor in de zon kun je deze processen vertragen. Producten die voeden en beschermen, maar wellicht ook een klein beetje kleurpigment bevatten om je mooie haarkleur te behouden.

Natuurlijk is het ook voor mannen en kinderen belangrijk om te smeren of te sprayen. Laat je adviseren bij de kapper. Er zijn voor alle soorten haar producten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan waterproof, met olie of juist onzichtbaar. Waterproof is handig wanneer Kimm Koffijberger veel gezwommen worden.

Herhalen een must

Spray haar en hoofdhuid regelmatig opnieuw in, zoals dat je ook met een antizonnebrandcrème doet.  Tot slot nog een leuke tip:  Veel aftersun producten voor het haar zijn ook te gebruiken als aftersun voor de huid. Scheelt geld, en ruimte in de koffer – als je met vakantie gaat.

Heb jij een vraag aan onze haarexpert Kimm Koffijberg? Stel hem via het contactformulier.

 

 

Lees ook