Dagelijkse verzorging met UV-bescherming..

03:28 - 02:05
luistertijd 03:28 - leestijd 02:05

chanel uv essentielChanel UV Essentiel komt in drie varianten: SPF20, SPF30 en SPF50, voor elk huidtype dus de juiste bescherming. UV Essentiel maakt zich volgens Chanel zo bijzonder doordat het de huid van zowel binnen- als buitenaf beschermt.

UV Essentiel biedt een tweevoudige werking. Enerzijds beschermen zonnefilters de huid tegen luchtvervuiling en UV-straling, anderzijds zorgt een uniek beschermingscomplex ervoor dat de barrièrefunctie van de huid wordt versterkt.

Schadelijke effecten die ontstaan in het hart van de opperhuid worden hiermee voorkomen, is te lezen in het persbericht. Verder meldt Chanel dat de crème geschikt is voor elk huidtype.

De claims:

BeautyJournaal’s Elisah en Jessica testen UV Essentiel een aantal weken. Lees hieronder hun ervaring.

elisahElisah:

“Het fijne aan dit product is dat het niet vet is. De meeste zonnebrandcrèmes voor je gezicht vind ik vaak te vet: mijn huid gaat dan teveel glanzen. UV Essentieel laat wel een witte waas achter op mijn huid, maar omdat ik erna BB crème op mijn gezicht smeer, vind ik dat glanslaagje wel mooi staan.

Ik vind dat mijn huid meer gaat stralen en een concealer (bijna) niet nodig is. Ik raad wel aan om je huid, mocht je verder geen BB creme of foundation op je gezicht smeren, af te poederen zodat die witte waas verdwijnt. Wat ook erg fijn is, is het feit dat een normale zonnebrand gaat prikken in je ogen als je een beetje zweet. Dat heb ik met dit product niet.

Scheelt me weer rode ogen. Enig nadeel vind ik de prijs van €50. Ik weet dan ook niet of ik hem de volgende keer zelf ga kopen. Natuurlijk is hij zuinig in gebruik, maar omdat ik ook mijn hals ermee insmeer, ben ik bang dat ik niet zolang met dit product doe. Ik ga nu bijhouden hoelang ik er precies mee doe!”

jessicaJessica:

“Wat een fijn product in gebruik. De substantie wordt snel opgenomen door mijn huid en je hoeft niet veel cream te gebruiken. Ik gebruik het nu sinds twee weken.

Elke dag ga ik met een fijn gevoel naar buiten nu ik weet dat mijn gezicht zowel tegen UV-straling en luchtvervuiling beschermt is (voorheen deed ik daar niet zoveel tegen). Ikzelf heb een gevoelige huid en krijg vaak met roodheid te maken als een product overladen is met parfum.

Bij deze cream heb ik daar geen last van. De geur is vrij neutraal. Na het aanbrengen moet ik wel mij gezicht afpoederen, omdat er een lichte witte waas overblijft op de huid. Ook handig dat de cream in elke tas past. Zo kun je nog even op het zonnige terras je gezicht insmeren.”

Note van BeautyJournaal: de getestte dames hebben allebei een Aziatische huidtint.

Shop UV Essentiel van Chanel hier online – met fikse korting!.

Lees ook