Hydrateert de droge huid volop!

02:07 - 01:16
luistertijd 02:07 - leestijd 01:16

Ici Paris XL Ultra Hydrating Mask wordt geleverd in een ietwat sobere ‘glazen pot’ met wit deksel, zonder er goedkoop uit te zien – overigens. Het is voor alle huidtypes geschikt. Het zou ‘de soepelheid, elasticiteit, comfort en uitstraling van de huid herstellen en de bovenste huidlagen van de opperhuid hydrateren’. Doordat dit product verrijkt is met witte lelie-extract (staat wel op de 24e plaats van de 30 ingrediënten op de INCI-lijst) wordt het een hydraterend bad genoemd.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

Water, glycerine, glycol stearate (hulpstof met parelglans), hydrogenated didecene. Bijna onderaan staan: aloe barbadensis leaf  en sodium hyaluronate  (Zie foto.)

Als je de pot opendraait, zie je een volle crème (de kuiltjes in de crème komen door het gebruik van mijn spateltje) welke heerlijk zoet-bloemig ruikt. Dit wil je écht gebruiken. De gebruiksaanwijzing geeft aan dat je bij voorkeur eerst je gezicht moet peelen en dan het masker dik op je gezicht kunt aanbrengen. Met een spatel haal ik een flinke lik uit de pot en bij het uitsmeren ervaar ik een waterachtige substantie die heerlijk weg smeert maar tóch op je gezicht blijft zitten zonder uit te lopen. Lijkt een beetje op zinkzalf.  Dit laat je tien minuten inwerken waarna je het met lauw water goed moet afspoelen. De zoet-bloemige lucht blijft tijdens het gebruik subtiel aanwezig, wat een luxe-gevoel geeft.

Anja concludeert:

Ik heb dit masker nu een aantal weken in gebruik en ben er echt fan van! Na gebruik voelt mijn huid heel zacht, glad en goed gehydrateerd aan. Door de toevoeging van hyaluron zie je, dat het fijne lijntjes e.d. opvult/strakker maakt. Dit masker gebruik je volgens de gebruiksaanwijzing 1 a 2 keer per week, maar door het prima eindresultaat zou ik het elke dag wel willen smeren. Een pot van 50 ml kost om en nabij de €15 en dat is géén geld voor zo een fijn product.

Lees ook