Wat is waterbindende cosmetica?

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in ons bindweefsel en in onze gewrichtsvloeistof dat de functie heeft om gewrichten te smeren. Ook het glasachtig lichaam van ons oog bestaat voor het grootste deel uit hyaluron. Hyaluronzuur heeft een sterk wateraantrekkende functie. Het wordt vaak gebruikt in cosmetica. Doordat hyaluronzuur de vochtbalans en de elasticiteit van de huid verbetert, worden rimpels door vochttekort en verminderde elasticiteit voorkomen.

Hyaluronzuur is bovendien betrokken bij vele lichaamsprocessen, zoals bijvoorbeeld het verloop van ontstekingen, weefselvernieuwing en wondheling. Vanwege het wondhelende effect zou het ook nog een toepassing kunnen hebben bij het herstellen van littekens en beschadigingen van de huid. Producten met hyaluronzuur zijn o.a. Hydrating Serum en Hydrating Mask.

Hydrating Serum

Dit serum op basis van o.a. Aloë Vera en Hyaluronzuur zorgt dat de huid intensief wordt gehydrateerd welk een zijdezacht aangenaam huidgevoel geeft: je huid voelt de hele dag soepel en fluweelzacht.

Wat zit erin?

Gebruik?

Dagelijks onder de verzorging. Het kan onder elke crème worden aangebracht. Het Hydrating Serum kost € 80,00 voor 30ml.

HYDRATING MASK

Een S.O.S. masker van de eerste orde. Hydraterend, sterk verfrissend, verkoelend en snelwerkend in 10 minuten. Ideaal als flash masker of als je er op je best uit moet zien

Wat zit erin?

Gebruik?

Thuis: 1 tot 4 maal per week 10 minuten laten inwerken. Afhalen met tissues of afspoelen met lauw/warm water. Hydrating Mask, 75 ml, adviesprijs € 59,50.

Meer over Pascaud producten lees je hier.

De informatie behoort tot het merkendossier van  Pascaud op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

*******************************

Wat schreef BeautyJournaal zelf over Pascaud?

Lees ook