Supercool parfum voor hippe dames..

02:31 - 01:30
luistertijd 02:31 - leestijd 01:30

SuperDry Neon Orange parfum

Algemene info:

Naam: Neon Orange
Merk: Superdry
Voor wie: hippe dames
Jaar van uitgave: 2013
Neus: onbekend

Het Britse modelabel Superdry brengt sinds begin dit jaar haar eerste collectie damesgeuren op de markt. Het zijn er vier, voor iedere gelegenheid één: Superdry Neon Pink (Glam & Chic), Superdry Neon Purple (Magic & Secret), Superdry Neon Blue (Fresh & Floral) en Superdry Neon Orange (Fun & Joy). Over deze laatste gaan we het hier hebben.

Van buiten

De hele Superdry collectie ziet er Supercool uit. De verpakking is hip en onderscheidend door het gebruik van de felle kleuren en ook door de Chinese tekens op de doos en fles. De Superdry Neon Oranje doos en fles zijn knal-oranje en strak en modern van vorm. De vierkante doos voelt lekker aan, heel zacht en glad. Wanneer je flap van de doos met de magneetsluiting openslaat, ligt de fles erin als een sieraad, met onderin nog een spiegeltje. De dop voelt wederom zo lekker aan, zeer tactiel. De fles opent als een aansteker. Superdry noemt dit: de soft-touch-flip-top dop. Het geheel is zeker een hippe gadget op je toilettafel.

Van binnen

Het eerste wat ik ruik is een ongelofelijke frisheid, die ik vooral associeer met sinaasappel. Een echte sunshine geur die binnenkomt als een lichtstraal. Ultra modern, schoon en helder. De geur staat wat mij betreft ver van natuurlijke grondstoffen af. Ik denk meer aan het jaar 2050…

Superdry beschrijft de geur als volgt: “Een sprankelende, vreugdevolle geur met een fruitige kick die vitaliteit en frisheid uitstraalt. Dankzij de zongerijpte ananas en essences uit mandarijnenschillen, bloedsinaasappel en aalbessen, zorgt deze geur voor een frisse tintelende sensatie. Daarnaast zorgen cederhout en muskus voor een lichte, houtige noot.”

Roos concludeert:

Persoonlijk vind ik de geur lekker, maar eenzijdig. Je ruikt zogezegd één ding, namelijk een soort moderne sinaasappel. Jammer vind ik ook dat de Neon Orange na de knallende opening al snel zachter wordt op de huid, en na enkele uren vrijwel weg is. Maar dat Neon Orange ‘fris’ en ‘happy’ is, daar kun je niet omheen. Zeer geschikt als zomergeur en een  ‘lekker naar het strand’ idee. Deze geur doet me qua sfeer denken aan l’Eau de Chloé en een beetje aan Happy van Clinique, maar laatstgenoemde heeft meer body.

Lees ook