Wat een heerlijk huidgevoel!

04:46 - 02:51
luistertijd 04:46 - leestijd 02:51

Manuka Doctor

Voor deze review testte ik MANUKA DOCTOR  apinourish herstellende huid crème met UMF 18+ Manuka en Bee Venom.

Manuka Doctor is een nog heel nieuw cosmetica merk uit 2012.  Het is uniek in zijn gebruik van Manuka Honing in combinatie met gezuiverd Bijengif. Niet bepaald alledaagse ingrediënten! Het gezuiverde bijengif ( PBV trademark, Pure Bee Venom)  staat bekend om de antibacteriële, anti-rimpel en herstellende werking (volgens de verpakking) en de Manuka Honing uit Nieuw Zeeland om de huid herstellende en anti bacteriële eigenschappen. Het merk zegt zelf: “Manuka Doctor gebruikt authentieke honing en andere bijenproducten, die bekend staan om de voordelen voor gezondheid en welzijn”.

Manuka Doctor heeft drie hoofdlijnen Apitherapie genaamd, ieder met een eigen kleur. Apiclear voor de acne huid, Apinourish voor bescherming en hydratatie, Apirevive bestaat uit  ‘restorative products’.  Dit zijn o.a zuigtabletten, een skinbalm , antiseptische gel en een keelspray. Op de verpakking staan nog Apifocus en Apiwellness, maar daarover  kan  ik op de site geen info vinden. Apiwellness staat voor een lijn van honigsoorten, voor in- en uitwendig gebruik, vind ik op de bijsluiter.

Leuke weetjes over bijengif:

Wat zijn de voordelen van bijengif?

Ik heb de Repairing Skin Cream getest uit de nourish lijn. Er is ook nog een Facemask, Foot & Heel cream en een Lipbalm verkrijgbaar. De hoofdingrediënten in deze lijn zijn de honing, bee venom, avocado olie, olijfolie, sheabutter en vitamine E. Er staat vermeld: “Deze lichtgewicht, niet-vette crème  levert een perfecte balans tussen intense hydratatie en gezuiverde ingrediënten die de huidregeneratie bevorderen …. en ondersteuning leveren bij de vermindering van de verschijning  van fijne lijntjes en littekens”.  Eh, bla bla, denk ik dan. De site en de bijsluiter staan vol dan deze nietszeggende zinnen en wollig taalgebruik. Jammer!

De crème zit in een wit pompflesje dat is verpakt in een wit doosje met zilveren en paarse accenten. Aantrekkelijk gedaan, licht klinisch en fris. Ik gebruik twee pompjes voor mijn gezicht en hals, dat is ruim voldoende. De crème lijkt  meer een soort gelserum en geeft een superfijn huidgevoel. Heel zacht, smeerbaar en het trekt snel in. Ik heb het idee dat als je een echt droge huid hebt, dit net niet helemaal genoeg hydratatie geeft. Het is het beste geschikt voor de normaal tot gecombineerde huid. Er staat trouwens op de verpakking dat je het niet moet gebruiken als je allergisch bent voor bijen! Het gebruiksadvies is twee maal daags op een schone huid aanbrengen en dan met name op aangedane gedeeltes als acne plekken, rimpels en littekens. Ik heb het gewoon als moisturizer gebruikt, over mijn hele gezicht.

En nu de ingrediënten:

Naast water een lijst van vijf verschillende siliconen, glycerine, een bevochtiger/oplosmiddel, glycosyl trehalose (celbescheming en regeneratie, huidverzachter), hydrogenated slik en starch  (beide huidbeschermers), maretak extract, zuuraanpasser, verdikkingsmiddel, soja boon ferment extract (stimuleert hyaleronzuur in de huid), imperata root extract (stimuleert aanmaak collageen),  huid conditioner, vitamine E, bindmiddel, grapefruit extract (anti oxidant), zoethout extract, bevochtiger, anti irritant/cellcommunicatie, stabilisator, verdikkingsmiddel, honing, groene thee extract (anti oxidant), saffloerolie, bijengif, koningsgelei, conserveermiddel, parfum.

Er zitten geen irriterende stoffen in en parfum als laatste ingrediënt levert ook geen problemen op. Opvallend is dat er maar één conserveermiddel inzit, maar de verpakking is dan ook lucht en lichtdicht. De bijengif staat bijna als laatste, daar zit dus weinig van in, maar misschien is dat ook de bedoeling. A little goes a long way , neem ik aan. Kortom, een indrukwekkende lijst.

Harriet concludeert:

Ik vind het een fijne product, het geeft echt een weldadig huidgevoel  en het werkt sterk verzachtend. Een ander effect heb ik niet waargenomen. Lijntjes lijken na het opsmeren van een crème altijd minder, dat is van de hydratatie. Littekentjes in mijn gezicht zijn verbeterd, maar dat was nog onderdeel van het herstelproces. Deze  crème heeft dat proces zeker ondersteund.

Zie hier nog een artikel van Beautyjournaal over het masker in deze lijn: Manuka facemask.

Lees ook