Wat een leuke nieuwtjes. Ken je Manuka honing, dat in Nieuw-Zeeland wordt gewonnen? In 2009 schreven we er al eens over in verband met het merkje Comvita - waar we overigens nooit meer iets van horen.

02:38 - 01:35
luistertijd 02:38 - leestijd 01:35

Wat een leuke nieuwtjes. Ken je Manuka honing, dat in Nieuw-Zeeland wordt gewonnen? In 2009 schreven we er al eens over in verband met het merkje Comvita – waar we overigens nooit meer iets van horen. Maar we begrepen toen al dat het een bijna magische honing is, zo wil het verhaal.

Manuka heeft sterk anti-bacteriele eigenschappen, het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat honing op zich een anti bioticum is, maar verwerkt kan het ook helende en voedende eigenschappen hebben. Bij De Tuinen is nu het merk Manuka Doctor te koop. Of beter gezegd: de Manuka Doctor ApiNourish Rejuvenating Face Mask, dat de celvernieuwing moet kunnen stimuleren en een diep regenerende werking heeft. Niet uit de honing, maar uit het bijengif zelf is iets geabstraheerd dat men Purified Bee Venom heeft genoemd, een combi van mineralen, peptden en aminozuren. Het veroorzaakt veel warmte op de huid waardoor de bloedtoevoer op gang komt en dit stimuleert logischerwijs allerlei celmechanismen. Intrigerend.

Naast het extract zit er ook avocado olie in, shea butter, vitamine E en nog een hydraterende cocktail van stoffen uit Manuka honing, die men gemakshalve maar UMF 18+ heeft genoemd. Je laat het goedje 15 tot 30 minuten inwerken. 50 ml kost 59,99 euro. Best prijzig voor zo’n discounter als De Tuinen, maar wel interessant om uit te proberen. Even om proefjes vragen dus (als ze die hebben). Een leuk verhaal is het in ieder geval!

Uit de stallen van Sea.Line en E.Line komt nu ook Argan Bio Sun Care, met de belofte van een 100% natuurlijke zonbescherming zonder witte waas. Dat laatste slaat op het feit dat er mineralen in zitten als titanium en zink (die in te grote deeltjes die ouderwetse witte was geven – maar ach, niemand gebruikt dat tegenwoordig toch nog?), en een rode algensoort met uv-werende eigenschappen. Overigens meldt het merk geen nanotechnologie te hebben gebruikt voor het verfijnen van de metaaldeeltjes. Voor een fijn huidgevoel zijn ook shea butter en biologische olien toegevoegd, waaronder het fijne argan. Het is waterafstotend, uv-a en uv-b beschermend, parfumvrij en parabeen vrij. De lijn bestaat uit drie producten waaronder een bodycare met spf 20, een facecare met spf 15 en een lipproduct met spf 10. Hoe duur de producten zijn, heeft de pr dame er gemakshalve maar niet bij gezet. De producten dragen zowel het BDIH als het ICADA keurmerk. Dat laatste is mij onbekend overigens.

Lees hier meer over 100% natuurlijke skincare.

Lees ook